İSPARK satılmayacak, halka açılacak

İSPARK Genel Müdürü halka açılmayı düşündüklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, İSPARK’ta karada ve denizde satış düşüncesinin kesinlikle olmadığını, ancak halka açma planının gündemlerinde bulunduğunu söyledi. 
 
Çevik, Halkbank’ın Paraf kredi kartı müşterilerine İSPARK’tan ücretsiz otopark hizmeti sunulmasına yönelik düzenlenen protokol imza töreninde konuştu. İstanbul’da niteliksiz otopark işletmeciliği ve kayıt dışılık konusunun İSPARK ile son bulduğunu söyleyen Çevik, "Her gün 500 noktada, yer üstü, yer altı ve teknolojik otoparklarımızla ve 2 bin 500 personelimizde günde yaklaşık 100 bin araca otopark hizmeti veriyoruz" dedi. Otopark sorununa teknolojik çözümler getirirken trafik akışına da katkı sağlayacak projeler geliştirdiklerini dile getiren Çevik, "Bu kapsamda hem toplu taşımayı teşvik eden, hem de çevreci 'Pak Et Devam Et Projemizi' çok önemsiyoruz" dedi. 
 
Tekne park için çalışma devam ediyor
 
İstinye ve Tarabya’da modern tekne parklarının hizmete açılmasını ardından İstanbul’a 9 yeni Tekne Park daha kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini açıklayan Çevik, öte yandan Halkbank ile gerçekleştirdikleri işbirliği ile Paraf kart sahiplerini İSPARK’ın açık ve katlı otoparklarından ücretsiz yararlanma imkanına kavuşturacaklarını söyledi. 
 
Halka açılacağız
 
Soruları da yanıtlayan Çevik, İSPARK’ın belediyenin bir iştiraki olduğunu belirterek, "Bizim düşüncemiz olarak kesinlikle bir satış söz konusu değil. Karada, denizde olsun bir satış söz konusu değil. Ben kendi fikrimi söylemiştim ‘halka açılabiliriz’ diye, ki bu gündemimizde var" dedi. Teknolojik otoparklara yönelik bir soru üzerine Çevik, "Aracınızı kapıya bırakıyorsunuz, onu bir robot teknoloji ile alıp yerleştiriyor. Bunun amacı ne? Küçük alanda kapasiteyi artırmak" dedi. 
 
 
Çevik, "İnsanlar sabah bir uyanıyorlar sokağın iki tarafı da İSPARK olmuş. Sokak arası kamusal alana mı giriyor? Bu nasıl oluyor?" yönündeki bir soru üzerine, "İSPARK hiçbir zaman, ‘şuraya giriyorum’ diyerek girmiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu meclis kararı ile İSPARK’a verilen yetkilerle, Ulaşım Koordinasyon Merkezi olarak (UKOME) bir kuruluşumuz var. İçinde gerek trafik, karayolları, belediyeden oluşan bir oluşum. Bunun izni olmadan kesinlikle bu yollara İSPARK girmiyor, alamıyoruz zaten yasal olarak. İSPARK yasal olmayan hiçbir şey yapmıyor. Bu yollardaki şeyler tamamen mühendislik, günlük trafikle ilgili çalışmaların neticesinde olan şeyler" yanıtını verdi. Çevik, bu yıl 15 milyon TL civarında bir yatırımın söz konusu olduğunu açıkladı. 
 
Halkbank ile işbirliği
[PAGE]
Halkbank ile işbirliği
 
Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı İmamoğlu ise, İSPARK ile imzaladıkları protokol çerçevesinde, İstanbullu Paraf kart sahiplerine, ücretsiz park yeri kullanma imkanı sunacaklarını açıkladı. İSPARK ile yapılan anlaşmada sözleşmenin yıl sonuna kadar devam ettiğini açıklayan İmamoğlu, "Bu çalışmanın verimine göre bunu devam ettirmeyi düşünüyoruz" dedi. Geçen yılın sonunda pazara sunulan Paraf’ta önce 2.2 milyon olan kart sayısını iki ay gibi kısa bir zamanda 2.5 milyona yükselttiklerini belirten İmamoğlu, "Bu süreçte üye işyeri sayımız da 100 bine yaklaştı. Paraf ile 2013 yılının ilk aylarında, bu alanda hızla büyümeye devam ediyoruz. Amacımız, Halkbank’ın kredi kartı pazarındaki payını 5 yıl içinde yüzde 6’ya çıkarmak" dedi. 
 
-"KART PİYASASI ZOR BİR PİYASA"- 
 
Halkbank olarak 2013 yılında kredi kartı sayısını 3 milyona çıkarmayı hedeflediklerini bildiren İmamoğlu, "Bu 3 milyonu revize etmeyi düşünüyoruz. Çünkü kart piyasası zor bir piyasa, tabi talep geldikçe bunu artıracağız" dedi. 
 
-"İSTANBULLU KART SAHİBİ 400-450 BİN"- 
 
Soruları da yanıtlayan İmamoğlu, önümüzdeki bir-iki ay içinde Paraf life adıyla bir kartı sisteme alacaklarını, gençlere yönelik de Paraf free kartı devreye sokacaklarını bildirdi. İmamoğlu, "2.5 milyon Paraf kartlı içinde kaç İstanbullu var. İstanbullu kart kullanıcısından kaçının bu işbirliğinden yararlanabileceğini düşünüyorsunuz? Bu anlaşma diğer şehirlere de yayılacak mı?" şeklindeki bir soru üzerine, şu yanıtı verdi: 
"Bizim kart sayımız içinde ne kadar İstanbul’da kart sahibi var, 400-450 bin aralığındadır bu sayı. Bu tür protokoller talebe artırmaya yöneliktir. Bu sayımız artacaktır zaman içinde. Sonuçta 15 milyon İstanbullu var ve bu talep gören bir uygulamadır. İkinci husus başka yerlere yayılacak mı? Biz banka olarak, olursa her zaman varız." 
 
-TEK SEFERDE 100 TL ALIŞVERİŞE, ÜCRETSİZ OTOPARK- 
 
Toplantıda verilen bilgilere göre, Halkbank ve İSPARK arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Paraf kart sahiplerine İSPARK noktalarında ücretsiz park etme imkanı sunulacak. Bu kapsamda Paraf sahipleri, tek seferde yaptıkları her 100 TL alışveriş için yol üstü otoparklarda 2, açık ve katlı otoparklarda 3 saate kadar ücretsiz park yapabilecek. Sabiha Gökçen otoparkından ise 24 saat ücretsiz hizmet alınabilecek.