İsrail ayva satın alacak

İsrailli komisyoncu firma çeşitli sebze ve meyve ürünleri konusunda tedarikçiler aradıklarını, şu an için taze ayva satın almak istediklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İsrail’de komisyonculuk yapan bir firma çeşitli sebze ve meyve ürünleri konusunda tedarikçiler aradıklarını, halihazırda 10, 12 ve 14 ebatlarında taze ayva satın almak istediğini belirterek CIF Aşhod limanı teslim fiyat talep etti.

İsrail, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) anlaşmalarına uygun şekilde güvenlik, sağlık gibi faktörleri de dikkate alarak, liberal bir ithalat politikası uygulamaktadır. Bazı ürünlerin belirli şartlar dahilinde ithal edilmesini sağlamak üzere Sağlık, Tarım, Ulaştırma, Sanayi ve Ticaret ile Haberleşme Bakanlıklarından “İzin Belgesi” alınması gerekmektedir.

Türkiye ile İsrail arasında imzalanan bir Serbest Ticaret Anlaşması (STA) bulunduğundan, sanayi ürünleri ithalatı karşılıklı olarak gümrük vergisinden muaftır. Bazı ürünlerde, sadece ithal ürünlerine değil, yerli üretime de uygulanmakta olan satın alma vergisi (TAMA) uygulanmaktadır. Bu vergi, yerli üretim için doğrudan toptan satış fiyatı üzerinden hesaplanırken, ithal ürünleri için ürün değerine tüm ithalat vergileri ile TAMA (katma oran kotası) adı verilen bir oranın değerlerinin eklenmesiyle ortaya çıkan meblağ üzerinden hesaplanmakta ve limanda alınmaktadır.

Ayrıca bazı et ve et ürünlerine, süt ürünlerine, tohumlara, çekirdeklere ve bazı tekstil ürünleri ithalatına yerli üretimi korumaya yönelik ek vergiler uygulanabilmektedir. AB, EFTA, Avustralya, ABD, Kanada ve Arjantin genellikle bu uygulama dışında tutulmaktadır.

Damping fiyatlı veya sübvansiyona tabi olduğu belirlenen ithal ürünleri için ihraç fiyatının seviyesini düzenleyen ve haksız rekabeti önleyici mahiyette dampinge karşı vergiler de mevcuttur.

İsrail’de komisyonculuk yapan bir firma çeşitli sebze ve meyve ürünleri konusunda tedarikçiler aradıklarını, halihazırda 10, 12 ve 14 ebatlarında taze ayva satın almak istediğini belirterek CIF Aşhod limanı teslim fiyat talep etmektedir.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Can you export fresh quinces?

If yes, pls quote for size 10, 12 & 14 (pcs per carton) and advise when you could ship. 

Appreciate your early response.

http://www.turkishexporter.net/en/Leads/337062_israeli-company-looking-for-quinces-to-import

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir