İstanbul'a dünya ölçeğinde 2 afet merkezi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay olarak depreme son sürat hazırlandıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SAMSUN - Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, ''İstanbul'da 2 tane afet müdahale merkezi yapıyoruz, bunlar dünya ölçeğinde olacak'' dedi.

Küçükali, Samsun'daki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, olası bir depreme karşı hazırlıkları tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi.

Bunun için afet müdahale merkezleri kurduklarını ifade eden Küçükali, ''Marmara'da depreminin ne zaman olacağına dair elimizde bir takvim yok ama hazırlıklarımızı tüm hızla sürdürüyoruz. Kızılay olarak depreme son sürat hazırlanıyoruz'' diye konuştu.

Ankara'da 100 dönümün üzerinde bir alana kurulu afet müdahale merkezi bulunduğunu, 2 tane de İstanbul'a yaptıklarını belirten Küçükali, şunları kaydetti:

''Ankara'da afet müdahale merkezimiz var. Yine İstanbul'da 2 tane yapıyoruz, bunlar dünya ölçeğinde olacak. Bunlardan biri 103, diğeri de 207 dönüm arazi üzerine kurulacak. Hatta birini öyle planlıyoruz ki çok ağır tonajlı olmayan, 40 tonluk malzeme taşıyan uçaklar hava meydanı gibi inip kalkabilecek. Dünya ile yarışıyoruz. Bunlar hem yurt içine hem de dünyaya yardım taşıyabilen alanlar olacak. Dünya ülkelerinden yardım geldiği zaman da orada konuşlandıracağız. Hem ülkemiz için hem de komşularımız için.''

Küçükali, Samsun'da kurulacak afet müdahale ve lojistik merkezinin ise bölgeye hizmet vereceğini vurguladı.