”İstanbul'un finans merkezi olmasını destekliyoruz”

TCMB Başkanı Durmuş Yılmaz, "İstanbul'un finans merkezi olmasını her Türk vatandaş gibi destekliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "İstanbul'un finans merkezi olmasını her Türk vatandaş gibi destekliyoruz" dedi.

Yılmaz, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın Ankara Hilton'da verdiği resepsiyonda gazetecilerle yaptığı sohbette, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası 2009 yıllık toplantısının İstanbul'da düzenlenmesinin tanıtım için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Bundan önceki toplantının Türkiye'de 1955 yılında yapıldığını hatırlatan Yılmaz, "o günü hatırlayanlar varsa, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini bilir" diye konuştu.

Yılmaz, gazetecilerin İstanbul'un finans merkezi olmasına ilişkin soruları üzerine, "İstanbul'un finans merkezi olmasını her Türk vatandaş gibi destekliyoruz" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, bir gazetecinin, "başkent Ankara diyor musunuz" sorusunu, "Anayasa öyle diyor" şeklinde yanıtladı.

Durmuş Yılmaz, ABD'nin Pittsburgh kentinde yapılan G-20 toplantılarına ilişkin olarak da, toplantılarda doğru ve önemli adımlar atıldığını ama uygulamaya bakmak gerektiğini söyledi.

Öte yandan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ı Euromoney dergisi tarafından 2009'un en iyi Merkez Bankası Başkanı seçilmesiyle dolayısıyla tebrik etti. Sabancı, gazetecilerin Merkez Bankasına yönelik eleştirileri hatırlatması üzerine, "Ben onları eleştiri olarak görmüyorum" dedi.

Bu arada Güler Sabancı'nın taktığı, Sevan Bıçakçı tarafından tasarlanan sedef ve inciden oluşan yüzük ilgi çekti.

Resepsiyona daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.