İstihdam seferberliğine Bursa’dan katkı

Bursa iş dünyası temsilcileri, Cumhurbaşkanı tarafından başlatılan istihdam seferberliğine destek olmak üzere çalışacaklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi Şurası’nda yaptığı istihdam seferberliği çağrısına, Bursa'dan destek geldi. Ortak hareket ederek, işsizliğin önünün alınabileceği düşüncesinde birleşen Bursa iş dünyası temsilcileri, istihdam noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını da dile getirdi.

Konuyla ilgili Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Başkanı Levent Bilek, "Son dönemlerde hükümetin ekonomi alanında yaptığı bir takım düzenlemeler ve teşvikler sektör temsilcileri olarak bizleri son derece memnun etti. Ekonomideki öncelikli meselelerimizden biri nitelikli işgücü eksikliğiyle birlikte katma değerli ve küresel rekabet gücü olan üretimdir. İstihdam seferberliği ile birlikte üretim ve nitelikli iş gücü seferberliğini de gerçekleştirebilirsek daha faydalı sonuçlar alabiliriz düşüncesindeyim" diye konuştu.

Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay ise, "Gelişmekte olan sektörlerde hem nitelikli, hem de niteliksiz personel sıkıntısı devam ediyor. Dolayısıyla bu noktada zihinsel bir değişim ve dönüşüme de ihtiyaç var. Son dönemde alınan kararların da istihdama olumlu katkı sağlayacağını, aynı zamanda iç ve dış ticareti de artıracağını düşünüyorum. İş dünyası olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız" yorumunda bulundu.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ de, "Bu noktada 200 gibi ciddi bir üyesi bulunan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği üzerine düşeni yapacaktır" dedi.

Seferberliğin işsizlik sorununa çare olmasını umduklarını dile getiren MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, "İşyerlerimizin tam kapasitede çalışması için gayretlerimiz var. Dolayısıyla yapabildiğimiz kadarıyla da yeni çalışan istihdamına destek vereceğiz. Bu noktada çeşitli teşvikler olduğunu da biliyoruz. Her firma bir ilave yapsa, sonuçta büyük bir netice çıkar. Umarım bu seferberlik, ülkedeki işsizlik sorununa bir merhem olacaktır" diye konuştu.

Depremzedelere iş imkanıDepremzedelere iş imkanı

Bu konularda ilginizi çekebilir