İthalatta tarife kontenjanları esasları belirlendi

Doğal reçine ve bu reçinelerden elde edilen reçine asitler, bazı beyaz eşyaların aksamlarının üretiminde kullanılan plastikler gibi ithal ürünlere yönelik tarife kontenjanlarının dağıtımı ve kullanımına ilişkin usul ve esaslar belli oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine ilişkin tebliğleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, yalnız doğal reçine ve doğal reçinelerden elde edilen reçine asitleri ithalatında açılan 40 bin tonluk tarife kontenjanı ile yalnız titanyum oksit ve tungsten trioksit içeren katalizör ithalatında açılan 450 tonluk tarife kontenjanının dağıtımı talep toplama yöntemiyle yapılacak.

Öte yandan aralarında çamaşır ve bulaşık makineleri ile buzdolabının iç ve dış aksamlarının üretiminde kullanılan bazı plastik mamulleri, anorganik asitler, rotatif tip kompresörün de bulunduğu bazı ürün grupları için belirlenen tarife kontenjanlarının dağıtımına ilişkin usul ve esaslar da belirlendi.

İthal lisansları 31 Aralık 2018'e kadar (bu tarih dahil) geçerli olacak.

Süresi biten ithal lisansları kapsamı eşyanın 1 Ocak 2019'dan önce Türkiye'ye sevk edilmek üzere bir taşıma belgesi düzenlenerek yüklemesinin yapıldığının Bakanlığa yapılacak bir başvuru ile tevsik edilmesi halinde ithal lisanslarının süresi 15 Şubat 2019'a kadar (bu tarih dahil) uzatılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir