İTO'dan sel mağdurlarına destek

Oda kaynaklarından 20 milyon lira, düşük faizle ve Halk Bankası aracılığıyla sıkıntıya düşen firmalara kullandırılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL -  İstanbul Ticaret Odası (İTO), sel nedeniyle mağdur olan iş adamlarına 20 milyon lira kredi kullandıracak.

İTO'dan yapılan yazılı açıklamada, konuya ilişkin olarak olağanüstü toplanan İTO Yönetim Kurulunun, mağdurlara yönelik bir dizi destek kararı aldığı kaydedildi.

Buna göre tedbir kapsamında; ilk aşamada Oda kaynaklarından 20 milyon lira, düşük faizle ve Halk Bankası aracılığıyla sıkıntıya düşen firmalara kullandırılacak. Ayrıca bölgede mağdur olan İTO üyelerinin Oda aidatları yeniden yapılandırılacak.

Ayrıca mağdur firmaların kredi ve vergi borçlarının yeniden yapılandırılması çağrısında bulunan Kurul, Kredi Garanti Fonu (KGF) benzeri fonlar devreye sokularak, sıkıntıdaki firmaların ödemelerine yardımcı olunmasını talep etti.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, konuya ilişkin değerlendirmesinde, selin vurduğu bölgede bulunan ve mağdur olan şirketlerle iş yapan firmaların anlayışlı davranmalarını istedi.

Yalçıntaş, "Millet olarak sahip olduğumuz birlik, yardımlaşma ve dayanışma hasletimizi sergileyeceğimiz bir zamanda bulunuyoruz. Felaket bölgesindeki firmalarla iş yapan diğer firmalarımızın, başta ödemeler olmak üzere her konuda göstereceği kolaylık, mağdur iş adamlarımız için hayati önem taşıyor" ifadelerini kullandı.