İzmir ABİGEM'den KOBİ'lere destek

İZKA projelerine 30 Aralık 2008'de başlayan müracatlar, 25 Mart 2009'da son bulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Oda çatısı altında faaliyet gösteren İzmir Avrupa İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM), 2009 yılında İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından proje karşılığı verilecek 60 milyon TL'lik krediden yararlanmak isteyen KOBİ ve sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olacağını bildirdi.

Tamer Taşkın, İzmir ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Akgün ve ABİGEM yöneticileri ile düzenlediği basın toplantısında İZKA projelerine müracaatların 30 Aralık 2008'de başladığını, son proje teslim tarihinin 25 Mart 2009 olduğunu kaydetti.

İZKA projelerinin KOBİ ve sivil toplum kuruluşlarının rekabet şansını artıracağını, yeni projeler üretilmesine katkı sağlayacağını belirten Taşkın, 2009'un ilk yarısında KOBİ ve sosyal kalkınma projelerine 29 milyon TL, ikinci yarısında ise tarım ve turizm projelerine 31 milyon TL'lik kredi sağlanacağını söyledi.

Taşkın, İZKA'nın KOBİ projelerine yüzde 50, sosyal projelere ise yüzde 75 hibe kredi sağlayacağını, diğer maliyetlerin proje sahipleri tarafından temin edilmesi gerektiğini anlattı.

İzmir ABİGEM'in ortakları arasında EBSO'nun yanı sıra İzmir Ticaret Odası,İzmir Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de bulunduğunu, merkezin anonim şirket olarak faaliyet gösterdiğini belirten Taşkın, şöyle devam etti:

"İzmir ABİGEM, İZKA projeleri için proje sahibi müteşebbisler ve projelere ayrı ayrı destek vermeye hazır. 2002'de kurulan, 2005'te AŞ olan İzmir ABİGEM, İzmir'den Mardin'e kadar çok sayıda KOBİ ve sivil toplum kuruluşuna proje desteği verdi ve Türkiye'deki en başarılı ABİGEM'dir."

Taşkın, KOBİ'lerin iyi günlerinde en az 3 yıl sonrasını gören projeler üretmesi gerektiğini ifade ederek, "Şirketler zor durumda kaldıkları zaman yöneticilerin bu tür projeleri hazırlayacak moralleri ve zamanları olmaz. Bu nedenle İzmir ABİGEM, KOBİ'lerin yanında" dedi.