Japon işçilerin yeni gözdesi Türk bonosu

Faizde dünya lideri Türkiye, Japon yatırımcının ilgisini çekmeye devam ediyor. Japon ev kadınlarından sonra, Tokyolu inşaat işçilerinin emeklilik fonları Türk tahvili alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

İSTANBUL - ABD Merkez Bankası‘nın (FED) faizi sıfıra yaklaştırmasının ardından bütün dünya merkez bankaları bu konuda radikal adım atmaya hazırlanıyor. Dünyada “bedava para dönemi” başlarken, hâlâ çift haneli rakamlarla ifade edilen faizleri ile küresel ekonominin lideri olan Türkiye, Japon yatırımcılar için cazip bir kapı haline geldi. Japon ev kadınlarından sonra, Tokyolu inşaat işçileri de Türk tahvil ve bonolarına ilgi göstermeye başladı.

4 günde 8.7 milyon dolarlık satış geldi

Fortis Investments’ın sadece Türk tahvil ve bonolarına yatırım yapacak olan Japon Yeni cinsinden kurulan yeni fonu “Fortis Flexi III Bond Government Turkey”e ilk yatırımı Tokyo inşaat işçileri emeklilik fonları yaptı. 12 Aralık’ta işlem görmeye başlayan fona, Tokyo’dan dört gün içinde 800 milyon yenlik (8.7 milyon dolar) satış geldi. Fonun üç ayda 200 milyon dolara ulaşabileceği belirtiliyor. İki yıllık hedef ise 1 milyar dolar.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde