Japonya dondurulmuş kuru kayısı ithal edecek

Japonya’da dondurulmuş meyve ve sebze ticareti yapmakta olan firma Türkiye’den dondurulmuş yarı kurutulmuş kayısı için fiyat teklifi istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya’da dondurulmuş meyve ve sebze ticareti yapmakta olan bir firma Türkiye’den Tokyo teslim 40’lık konteyner bazında olmak üzere dondurulmuş yarı kurutulmuş kayısı için fiyat teklifi almak istediklerini beyan etmiştir.

DTÖ’ye üye olan Japonya’da ithal edilecek ürünlerin güvenlik standartlarına uygunluğu önemli bir konu olup, ithalat rejimi de bu şekilde geliştirilmiştir.

İthal edilecek olan ürünün Gümrük Genel Müdürlüğü’ne deklare edilmesi gerekmekte ve gerekli kontroller gerçekleştirildikten ve ilgili ürüne ait gümrük vergileri ödendikten sonra ithalat izni verilmektedir.

Japonya’nın dağıtım sistemi 1960’lardan itibaren çeşitli değişimlerden geçmiştir. Öncelikle büyük süpermarket zincirleri ile başlanmış, sonra belli başlı imalatçılar özellikle otomotiv, elektrikli ev aletleri ve kozmetik konusunda kendi toptan ve perakendeci ağlarını kurmuşlardır. Bilgisayar devrimi ise çok daha yaygın bir dağıtım sistemine geçişin bir diğer faktörü olmuştur. Zira sipariş, arşivleme, envanter ve diğer günlük işlemler otomosyona bağlanmıştır.

Japon tüketicisi ürünün kalitesine en çok önem veren tüketici toplumlarından bir tanesidir. Diğer ülkelerde sorun yaratmayan, ürünün ambalajı üzerindeki küçük bir çizikten dolayı Japon tüketiciler o ürünü satın almazken, diğer gelişmiş ülkelerin pek çoğunda benzer basit kusura rağmen ürünün kendisinde sorun olmadığı için o ürün satın alınabilmektedir. Aynı şekilde, Japon tüketiciler son kullanma tarihinin çok öncesinde o ürünü satın almaktan vazgeçmektedirler.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear Sir or Madam,
To. briefly introduce ourselves, ****** is a trading company specializing in the exports of frozen fruits and vegetables
specifically to the Japanese marketplace catering to the retail, foodservice and industrial sectors.
We are hereby inquiring for IQF Semi Dried Apricots in 10kg Bulk cases.
It would be most appreciated if you could advise your offer CFR Tokyo in 40ft reefer quantities and your Product Specification for this product.
Thanking you in advance for your kind consideration of my inquiry.
Best regards

http://turkishexporter.net/en/Leads/343104_inquiry-of-frozen-semi-dried-apricots-for-japan

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.
Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...

Bu konularda ilginizi çekebilir