Kale Kilit'ten 'anahtarsız ve şifreli' çelik kapı

XD elektronik kilit, şifre kutusuna 9 kişiye kadar tanımlanabilen giriş kodu ve ID anahtarı ile kullanılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kale Kilit Dış Ticaret, merkezi kilitleme sistemi ile anahtarsız kullanıma olanak sağlayan ve tüm çelik kapılara uyumlu şifreli XD elektronik kilit ürününü piyasaya sundu.

Kale Endüstri Holding bünyesinde yer alan Kale Kilit Dış Ticaretten yapılan yazılı açıklamada, tüm çelik kapılara uyumlu XD elektronik kilit ürünü ile ev ve iş yerlerinde "tam güvenlik" sağladığı, sistemin şifre kutusunda 9 kişiye kadar tanımlanabilen giriş kodu tuşlanarak veya akbil şeklindeki ID anahtarı ile kullanılabildiği bildirildi.

Açıklamada, birbirinden farklı özelliklere sahip tüm çelik kapılara uyumlu yapısı bulunan rolling kod sistemi sayesinde ID anahtarın kod numarasının her kullanımda değiştiği ve 9 kişiye kadar kullanıcı tanımlanabilen XD elektronik kilidin merkezi kilitleme sistemi ile kapıyı tek seferde 9 farklı noktadan kilitlediği belirtildi. XD elektronik kilitte kapının sadece ev sahibi tarafından tanımlanan kişiler tarafından açılıp kapanabildiğine işaret edilen açıklamada, cepte anahtar taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran üründe tanımlanan şifre girildiği anda kapı açma-kilitleme işleminin gerçekleştiği aktarıldı. Pil ömrü yaklaşık 1 yıl olan XD elektronik kilidin, düşük voltaj uyarısı verdiği ve buna rağmen piller değiştirilmezse tamamen pillerin boşaldığı durumda 9 voltluk pil bloğu ile geçici enerji beslemesi yapılarak giriş yapılabildiği kaydedilen açıklamada, kapıya dışarıdan herhangi bir zorlama ve darbe durumunda 80 desibel şiddetindeki alarmın devreye girerek kullanıcısını uyardığı bildirildi.

Açıklamada, XD elektronik kilidin uçakların kokpit kapıları, deniz otobüslerinin kaptan köşkleri, büyük elçilikler, müsteşarlıklar, devlet binaları ve bankalar gibi güvenliğin en üst seviyede gerekli olduğu kamusal ve özel mekanlarda kullanıldığına değinildi.