Kalkınma Bakanı Yılmaz yatırım ofislerine seslendi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Yatırımcı sorununu tek masa etrafında çözün, kanun beklemeye gerek yok" açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MEHMET KAYA

YOZGAT - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, illerde kurulan yatırım destek ofislerinin ana amacının yatırımcıya kolaylık sağlamak olduğunu belirterek "Yasak olmayan serbesttir. Kanun beklemeye gerek yok. Bir masa etrafında yatırımla ilgili kurumların temsilcileri toplansın. Yatırım destek ofisimiz sekreteryasını yapsın. Yatırımcının bütün istediklerini orada çözün. Olmuyorsa da olmasın. Yatırım destek ofislerini bunun için kurduk" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından düzenlenen Yozgat Kalkınma Çalıştayının kapanış oturumuna katıldı. Yılmaz burada yaptığı konuşmada, kalkınmayı kapsayıcı olarak düşündüklerini ve ekonomik gelişme yanında, insani, sosyal, şehircilik, kültür, çevre dahil her türlü alanda gelişmeyi hedeflediklerini belirtti. Ajansların proje geliştirme ve değerlendirme gibi kapasite artırıcı unsurlara eğilmesini tavsiye eden Yılmaz, buna ek olarak bölgesel dengesizlikleri gidermek için de çaba harcanması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, ORTA ajansına da dezavantajlı ilçeler için kalkınmayı içeren odaklanmış programlar yapmayı önerdiklerini vurguladı. Yılmaz, "Biz şunu söylüyoruz, Türkiye 2023 hedeflerine ulaşacaksa belli illerin kalkınmasıyla yapılamaz. Bütün illerin kalkınmasıyla mümkün. Bu çalışmalar aynı zamanda ülkenin kalkınması anlamına gelir. Buna kapsayıcı kalkınma diyoruz. Herkesin büyüdüğü ve nimetlerinden eşit yararlandığı bir kalkınmadan söz ediyoruz. Kalkınmanın ekonomik, sosyal ve insani boyutu var. İnsani yaşam ortamıyla ilgili yönü var, özgürlüklerle ilgisi var. İnsanların ve sermayenin cezbedildiği bir ortam oluşturduğunuzda kalkınma içi en iyi ortam. Şehir ortamından ulaşıma, eğitime kültür ortamına gelişme sözkonusu" diye konuştu.

Yozgat'ın hızlı tren ve ulaştırma yatırımlarıyla Türkiye'nin ana ulaşım ağlarından biri üzerinde bulunması ile jeotermal ve diğer maden kaynaklarını iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Yılmaz, Ankara'ya yakınlığın da avantaj kadar dezavantaj da yarattığını belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Yozgat'a yapılan ulaştırma yatırımlarının sadece yakın bölge değil, Akdeniz'e uzanan bir ulaştırma ağının parçası olduğunu vurguladı. Bozdağ, Yozgat merkez ve ilçelerdeki bütün imalat sanayicilerini OSB'lere taşınmaya da çağırdı.