”Kalkınmanın lokomotifi özel sektördür ”

TBMM Başkanı Şahin, Türk iş adamlarının, haritada yeri bile zor gösterilecek ülkelere giderek yatırım yaptıklarını, mal sattıklarını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Serbest piyasa ekonomisinin cari olduğu dünyada artık kalkınmanın lokomotifi özel sektördür, girişimcilerdir" dedi.

TBMM Başkanı Şahin, Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) tarafından Antalya Belek'teki Rixos Premium Otel'de düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Yemeğin sonunda Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser dua okudu ve ardından Türkçe Olimpiyatlarına katılan Arnavut, Azeri ve Gürcü üç öğrenci ilahi ve şarkılar söyledi.

TBMM Başkanı Şahin, yemekten sonra yaptığı konuşmada, küreselleşen dünyada ülkelerin gücünün, girişimcilerinin gücüyle ölçüldüğünü söyledi.

Özel sektörün, ülkelerin kalkınmasının lokomotifi olduğuna değinen Şahin, "Serbest piyasa ekonomisinin cari olduğu dünyada artık kalkınmanın lokomotifi özel sektördür, girişimcilerdir" diye konuştu.

Türk iş adamlarının, haritada yeri bile zor gösterilecek ülkelere giderek yatırım yaptıklarını, mal sattıklarını belirten Şahin, iş adamlarının bu ülkelere sadece para kazanmak için değil, kalp kazanmak için de gittiklerini kaydetti.

İftara katılan ülke çocuklarını dinlerken çok etkilendiğini ifade eden Mehmet Ali Şahin, şöyle devam etti:

"İşte iş adamlarımız, dünyanın değişik coğrafyalarına giderek oralarda kültürel faaliyette bulunmasalardı, imkanlarını birleştirerek orada okullar açmasalardı, bu çocuklar Türkçe'yi öğrenirler miydi, Türk kültürünü tanırlar mıydı, Türkiye'yi tanırlar mıydı? O bakımdan, iş adamlarımızın, müteşebbislerimizin, Türkiye için, bırakın Türkiye'yi, insanlık için, bu millet için çok hayırlı hizmetler yaptıklarını görüyoruz. O nedenle kendilerini yürekten tebrik ediyoruz. Onlara yol gösteren, bu hizmetlerin yapılmasında onlara manevi önderlik edenlere de saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz."