Kamu haznedarlığı tebliğinde değişiklik

Ödeme ve elektronik para kuruluşları da kamu adına tahsilat yapabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Kamu kurum ve kuruluşlarının mali kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması ve izlenmesini sağlanmasını amaçlayan Kamu Hazinedarlığı uygulamasında değişiklik yapıldı.

Kamu Haznedarlığı kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarının tahsilatları ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşları tarafından da yapılabilecek.

Ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşları, kamu kurumları adına yaptıkları tahsilatları aynı gün içinde ilgili kamu bankalarında açılacak hesaplara aktaracaklar. Diğer kuruluşların yaptığı tahsilatlar ise takip eden iş günü hesaba yatırılacak. Kredi kartı ile yapılan tahsilatların 20 gün içinde yatırılmasına ilişkin zorunluluk sürecek.

Tebliğe eklenen bir fıkra ile belediyelerin kaynaklarını İller Bankası’nda değerlendirmesinin önü açıldı. Buna göre, İller Bankası A.Ş. ortakları olan belediyeler ve il özel idareleri mali kaynaklarını İller Bankası’nda değerlendirebilecekler. Kamu Haznedarlığı, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri dışındaki kurumların kendi bütçeleri veya tasarrufları altında bulunan her türlü mali kayaklarını kamu sermayeli bankalarda açtıracakları hesaplarda değerlendirmelerini öngörüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir