Kapıkule Sınır Kapısı 19 Haziran'da açılıyor

Yap-İşlet-Devret Modeliyle modernizasyonu tamamlanan sınır kapısı resmi törenle açılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

EDİRNE - Dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük sınır kapısı olarak nitelendirilen ve modernizasyon çalışmalarının tamamlandığı Kapıkule Sınır Kapısı

19 Haziran'da resmi törenle açılacak.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Edirne Valisi Mustafa Büyük, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, programda herhangi bir değişiklik olmaması durumunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Yap-İşlet-Devret Modeliyle modernizasyonu tamamlanan Kapıkule Sınır Kapısında 19 Haziran Cuma günü resmi açılış töreni düzenleneceğini ve açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının beklendiğini söyledi.

Vali Büyük, Kapıkule Sınır Kapısı'nın modernizasyonun ardından modern ve konforlu bir sınır kapısı olarak hizmet vereceğini ifade ederek, "Dünyada az bulunur nitelikte bir sınır kapısına kavuştuk. Temennimiz artık Kapıkule'de sıkıntı yaşanmaması yönünde. Yapılan modernizasyonla Kapıkule'de artık giriş ve çıkışlarda sıkışıklık yaşanmayacak" dedi.

Gurbetçi sezonu için hazırlıklar tamam

Vali Büyük, gurbetçi sezonunun başlayacağını anımsatarak, personel eğitiminden, personel takviyesine kadar tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Giriş ve çıkışta 12'şer peronda hizmet verileceğini anlatan Vali Büyük, şunları kaydetti:

"Geçen yıl temmuz ayında 800 bin kişi Kapıkule'den giriş yapmış, temmuz ayı ortalamalarında bazı günlere 50 bin kişi tekamül ediyor. Yani hakikaten kapıdaki hareket ortada ancak, biz sıkıntıları en aza indirmek için emniyet ve gümrük personelimizin eğitiminden tutun da personel takviyesine kadar pek çok konuda tedbirimizi aldık."