Karadeniz Kurultayı Karabük'te yapılacak

15-16 Ağustos'ta yapılacak Kurultay'da Karadeniz Bölgesi'nin sorunları ile göç ve etkileri konuları tartışılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu ile Karabük Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenecek "4'üncü Karadeniz Kurultayı" Karabük'te yapılacak. 

Parlamenterler, akademisyenler, resmi ve özel kurum ve kuruluşların yöneticilerinin katılımıyla 15-16 Ağustos tarihlerinde Karabük Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleştirilecek kurultayda katılımcılar, "Karadeniz Bölgesi'nin ekonomik ve sosyal boyutlarıyla sorunları" ile "Karadeniz göç ve etkileri" başlıklı konularda yapılacak oturumlarda sorun ve çözüm önerilerini masaya yatıracak. Karadeniz Bölgesi'nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilecek kurultaya Karabük'teki yöneticiler ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın yanı sıra, AKP Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, CHP Parti Meclis Üyesi Berhan Şimşek, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, AKP Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, AKP Karabük milletvekilleri Mehmet Ceylan, Mustafa Ünal ve Cumhur Ünal katılacak. 

Kurultayın ilk gününde "Karadeniz Bölgesi'nin ekonomik ve sosyal boyutlarıyla sorunları" konusunu masaya yatıracak olan katılımcılar, günün sonunda "Çırpınırdın Karadeniz" klibinin galasına iştirak edecek. Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci'nin açılış konuşmasını yapacağı ikinci günün ilk oturumunda "Karabük Turizmi, Sorunları ve Çözüm Önerileri" ile ikinci oturumda ise "Karadeniz göç ve etkileri" konuları ele alınacak. Kurultay'da, panelistler ve katılımcılar için gezi programı da organize edilecek.