Karahan: ABD'ye AB ile uyum içinde yanıt vereceğiz

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Hatice Karahan, Türkiye'nin, Trump'ın çeliğe vergi kararına AB ile uyum içinde yanıt vereceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Hatice Karahan, Türkiye'nin ABD'nin vergi kararlarına karşı AB ile uyumlu adımlar atacağını söyledi.

BloombergHT yayınında konuşan Karahan, "Trump'ın çeliğe vergi kararına karşı Türkiye de elbette bu hamleye karşı kendi önlemlerini alacaktır, kendi politikalarını geliştirecektir; karşı misilleme olarak olabilir ama daha çok AB'nin alacağı kararlar ile uyum içinde olmasını düşünmek mümkün" dedi.

Kredi maliyetleri açısından 2018'in daha zorlu bir yıl olacağının ortada olduğunu da belirten Karahan, şunları kaydetti:

"Kredi hızı elbette geçtiğimiz yıl üçüncü çeyrekte zirve yaptı sonra normalleşme başladı, kabaca yüzde 15'ler gibi normal seyrinde devam edeceğini düşünüyorum. KGF'deki geri dönüşler ise şu anda küçük bir oranda gerçekleşmiş durumda, geri dönenlerde ciddi bir sorun olmadığı, sorunlu olanların çok küçük bindelerle ifade edeceğimiz oranlarda olduğu bilgisini alıyoruz. Dolayısıyla şu ana kadar gerçekleşenlerde bir sorun görmüyoruz, bundan sonrakiler içinse bankalar bu kredileri dikkatli verdi dolayısıyla ciddi bir risk, oranda bozulma beklemiyorum"

Cemil Ertem: Korumacılıkta ilk adımı atan kaybeden olurCemil Ertem: Korumacılıkta ilk adımı atan kaybeden olur

Bu konularda ilginizi çekebilir