Karsan ve Hyundai iyi niyet anlaşması imzaladı

İki şirket, Mart 2007'de imzaladıkları münhasır üretim ve distribütörlük anlaşmasını ilk aşamada 31 Aralık 2014 tarihine uzatma konusunda "İyi Niyet Anlaşması" imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. ve iş ortağı Hyundai Motor Company, Mart 2007'de imzaladıkları münhasır üretim ve distribütörlük anlaşmasını ilk aşamada 31 Aralık 2014 tarihine uzatma konusunda "İyi Niyet Anlaşması" imzaladı.

Karsan'ın Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında,  şöyle denildi:

"İş ortağımız Hyundai Motor Company ile Mart 2007'de imzaladığımız münhasır üretim ve distribütörlük anlaşmasını ilk aşamada 31 Aralık 2014 tarihine uzatma konusunda 'İyi Niyet Anlaşması' imzaladık. Anlaşma kapsamında, CKD (Completely Knocked Down) üretimi aşamalı olarak  geliştirilerek yerlileştirme oranı artırılacak ve üretilen araçlar iç pazara dağıtımının yanı sıra ilk kez Avrupa ve Bölge Ülkelerine ihraç edilecek. Anlaşma ayrıca, uygun olduğu takdirde Hyundai Motor Company'nin ticari araç ürün yelpazesindeki diğer ürünlerin münhasır üretiminin, dağıtım ve satışının da Karsan tarafından yapılmasını kapsamaktadır. Hyundai'nin ürün yelpazesinde bulunmayan, ancak pazarın ihtiyaç duyduğu ürünlerin de yine Karsan'da geliştirilmesine yönelik iş ortağımız ile karşılıklı işbirliği içersinde olacağız."