Kayıpların büyük bölümü geri alındı

Gün içinde yurtdışıyla paralel olarak satış baskısı yaşayan ve 43.102 puana kadar inen endeks günü 44.290 puandan tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Gün boyunca dış piyasaları takip eden borsa, gün sonunda yurtdışından ayrıştı. Haftanın ilk gününde satış baskısıyla karşılaşan endeks kapanışa doğru gelen alımlarla gün içerisindeki en yüksek olan 44.290 puandan kapandı. En düşük 43.102 puanı gören borsa, kapanış itibariyle cuma gününe göre 12 puan gerilemiş oldu. Piyasada işlem hacmi ise 1.7 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bugün saat 10:00'da Tüketici Güven Endeksi ve işsizlik verileri açıklandı. Tüketici Güven Endeksi Temmuz'da bir önceki aya göre yüzde 3.4 düşüşle 82.37 olurken işsizlik oranı Mayıs dönenimde yüzde 13.6 oldu.

Öte yandan bugün TSİ saat 12:00'de Euro Bölgesi Dış Ticaret verileri ve TSİ saat 15:30'da ABD Ağustos ayı Empire İmalat Endeksi verileri açıklandı. Euro Bölgesi Haziran ayı Dış Ticaret fazlası 4.6 milyar euro olarak açıklanırken, ABD Ağustos ayı Empire İmalat Endeksi verileri artı 12.08 olarak açıklandı.

Gün sonunda yurtdışından ayrışan İMKB'de bir yandan da Merkez Bankası'nın yarınki faiz toplantısı merak konusu. PPK'dan yarım puan indirim kararı daha çıkacağı düşüncesi ağırlık kazanmış durumda.

Geçtiğimiz hafta yüzde 9.95 ile tarihi dip seviyesinden kapanan gösterge tahvilde bugün yeniden çift haneye geçildi. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 11 Mayıs 2011 vadeli tahvilin bileşik günü faizi 10.04 seviyesinde tamamlarken yarına valörlü işlemlerde bileşik faiz tekrar tek haneye inerek 9.95 seviyesinden geçildi.

Geçen hafta içinde 1.52 TL seviyesini test ettikten sonra cuma günü 1.48 seviyesine çekilen dolar ise yeni haftaya taleple başladı. Gün sonunda 1.5060 lira seviyesinden el değiştiren dolar bankalararası piyasada şu sıra en iyi alış/satış 1.5065/1.5105 TL seviyesinde. Uluslararası piyasa euro/dolar paritesi ise 1.40'lı seviyelere inerken yurtiçinde euro 2.1170 liradan el değiştirdi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.