Kazablanka’da 2 bin iş görüşmesi yapıldı

Bebe – çocuk konfeksiyoncuları, BTSO liderliğinde büyüme yolculuklarını emin adımlarla sürdürüyor. Bursa iş dünyası temsilcileri, BTSO’nun UR-GE projeleri kapsamında gerçekleştirilen yurt dışı pazarlama faaliyetiyle Fas’ın sanayi ve ticaret merkezi Kazablanka’ya damga vurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Ticaret Bakanlığı destekleriyle bebe – çocuk konfeksiyonu sektöründe iki Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi’ni (UR-GE) aynı anda yürüten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini iki UR-GE projesinin ortak faaliyeti kapsamında 10-13 Aralık tarihleri arasında Kuzey Afrika’ya taşıdı. Bursalı bebe – çocuk üreticilerinden oluşan 120 kişilik heyetin Fas ekonomisinin lokomotif kenti Kazablanka’da sergiledikleri ürünler, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. BTSO üyeleri, Fas’taki ikili iş görüşmeleri programı kapsamında yaklaşık 2 bin iş görüşmesi gerçekleştirdi. Fas’ta faaliyet gösteren iş insanları Bursa ürünlerinin uygun fiyat ve yüksek kalite ile fark oluşturduğunu belirtti. Bursa iş dünyası temsilcileri de yaptıkları görüşmelerin yeni işbirliklerine yol açacağı görüşünde birleşti.

Faslı Tüccarların Ulusal Birliği Genel Sekreteri Ahmed Elhaimeur, sergilenen ürünlerin kalitesini vurguladı. Elhaimeur, “Türk ürünlerinin burada kolaylıkla satılacağını düşünüyorum. Burada hem bebekler hem de çocuklar için zengin bir ürün yelpazesi var. Farklı şehirlerde yapacağınız organizasyonlar da Türk firmalarıyla aramızdaki ticaretin artmasına imkan sağlayacaktır” dedi.

Fas’ta bebe - çocuk giyim sektöründe yaklaşık 30 mağazalarının bulunduğunu belirten Said El Hanachi de “Son dönemde Türkiye’den ürün tedarik etmeye başladık. Aldığımız ürünleri çok kısa bir süre içerisinde sattık. Burada sergilenen ürünlerin kalitesi ve bizlere sunulan fiyatlar da çok iyi. Oldukça olumlu görüşmeler yaptık. Birkaç firmaya siparişlerimizi de verdik. İnşallah 9-12 Ocak tarihlerinde Junioshow için de Bursa’da olacağız” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir