KGF, düşen kredi hacmine ilaç olacak

Desteğin, bankacılık sektörünün mevcut kredilerde yaşadığı sorunların aşılması ve kredi ilişkilerinin düzeltilebilmesi için önemli bir adım olacağı düşünülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

İSTANBUL - Yaşanan global kriz sonrasında hükümet ekonomik önlemler paketi doğrultusunda şirketlerin bankalar yoluyla alacağı kredinin yüzde 60'ına Hazine kefaleti vereceği haberleri yayınlanırken, sektörden de bu konuda çeşitli görüşler gelmeye başladı.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bunun piyasalarda beklendiği kadar bir etki yaratmayacağını savunarak, "Kredi Garanti Fonu kredilerin yüzde 99'unu garanti etse dahi bankacılar yüzde 1 için bile çok detaylı analizlerini yapacaklardır. Fakat KGF'den ziyade bankaların kendi kredi politikaları konusunda rahatlaması çok önemli" demişti.

Bazı bankacılar ise KGF'nin koşulları henüz netleşmemekle birlikte sağlanacak desteğin, bankacılık sektörünün mevcut kredilerde yaşadığı sorunların aşılması ve kredi ilişkilerinin düzeltilebilmesi için önemli bir adım olacağını belirtiyorlar. Bankacılar, KGF'nin yüzde 60 değil kredilerin yüzde 80'ine kefil olmasını beklediklerini de işaret ediyorlar. 

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde