KGF, KOBİ'lere verdiği kefalet limitini yükseltti

Kredi Garanti Fonu, kefalet limitini, 750 bin YTL'den 1 milyon YTL'ye yükseltti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Kredi Garanti Fonu (KGF) A.Ş, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ile imzaladığı sözleşmeyle, küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) verdiği kefalet limitini, 750 bin YTL'den 1 milyon YTL'ye yükseltti.

KGF A.Ş.'den yapılan açıklamaya göre, KOBİ ölçeğinde yatırım yapmak isteyen yatırımcıların maddi teminat yönü zayıf kalan projelerinin KGF A.Ş'nin kefalet desteğiyle tamamlanması ve ekonomiye kazandırılması amacıyla Kalkınma Bankası A.Ş. ile 22 Temmuz 2008 Salı günü sözleşme imzalandı.

KGF A.Ş. Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, sözleşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, KOBİ'lerin finansmana erişim imkanlarının KGF'nin kefalet teminatı alternatifleriyle artırılması ve çeşitlendirilmesiyle Türkiye'deki müteşebbis ve girişimci sayısında artış yaşanacağına inandığını ifade etti.

Yatırım bankacılığı alanında Türkiye'de önemli bir referans olan Türkiye Kalkınma Bankası'nın imzalanan sözleşmeyle KGF'nin kefaletini yeterli teminat olarak kabul etmesi sonucu daha çok KOBİ'nin yatırım projeleri ile ''büyümenin vagonları arasında yer alacağını'' söyleyen Kurnaz, ''büyümenin lokomotifini büyüklerin, vagonlarını ise KOBİ'lerin oluşturduğunu'' belirtti.

Hikmet Kurnaz, bankalarla zarar paylaşımı temelinde çalışan KGF A.Ş'nin, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. ile imzaladığı sözleşmeyle KOBİ'ler lehine verdiği kefalet limiti tutanını 750 bin YTL'den 1 milyon YTL'ye yükselttiğini bildirdi.

Kurnaz, ''KOBİ'lerle el ele büyümek'' hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, kurum olarak bugüne kadar zarar paylaşımı esasıyla çalışmak koşuluyla protokol yapılan bankaların kullandırdıkları 710 milyon YTL kredinin 460 milyon YTL'si için kefalet talebinde bulunduklarını ve kefalet talebinde bulunulan kredinin 310 milyon YTL'lik kısmına kefalet verildiğini kaydetti.

KGF'nin sermayedar ortaklarından TOBB ve KOSGEB'in desteğiyle her geçen gün artan kefalet hacmiyle daha çok KOBİ'nin kredi kullanmasına imkan sağladığını ifade eden Kurnaz, geçen yıl 305 adet kredi için kefalet verdiklerini, bu yılın ilk 6 ayında ise kefalette bulunulan kredi adedinin 310 olduğunu vurguladı.