KGF'ye Hazine desteği bu hafta görüşülecek

Meclis, bu hafta da gündemindeki tasarıları görüşmek için yoğun mesai yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - TBMM Genel Kurulunda, Kredi Garanti Fonu'na Hazine desteği sağlanmasını öngören yasa tasarısı görüşülecek. Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasını Öngören Yasa Tasarısı, kredi garanti kurumlarına, 1 milyar liraya kadar nakit kaynak ile özel tertip devlet iç borçlanma senedi aktarılmasını öngörüyor.  Tasarıyla, ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2009 yılı kampanya dönemi finansman açığının karşılanması için Hazine tarafından özel tertip iç borçlanma senedi ihraç edilebilecek.

Bu tasarının yasalaşmasının ardından, Terörle mücadelede kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurulmasını düzenleyen tasarı ele alınacak.

Tasarıyla, müsteşarlık bünyesinde istihbarat değerlendirme merkezi oluşturulacak. Ancak Müsteşarlığın, güvenlikle ilgili operasyonel bir görevi olmayacak. Müsteşarlık bütçesine, gizlilik içeren işler için örtülü ödenek konulacak; müsteşarlık bünyesinde istihbarat değerlendirme merkezi oluşturulacak.

Kredi Garanti Fonu'na Hazine desteği sağlayan yasa tasarısı da ele alınacak. Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, kredi garanti kurumlarına, 1 milyar liraya kadar nakit kaynak ile özel tertip devlet iç borçlanma senedi aktarılmasını öngörüyor.

Tasarıyla, ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2009 yılı kampanya dönemi finansman açığının karşılanması için Hazine tarafından özel tertip iç borçlanma senedi ihraç edilebilecek.

İmar Kanunu

Genel Kurulda, İmar Kanunu ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'de Değişiklik Yapan Kanun Tasarısının da görüşülmesi bekleniyor.

Tasarıya göre, yapıldığından bu yana onarım görmeyen, afet tehlikesi karşısında can ve mal güvenliğini tehdit eden yapıları güçlendirmeyen veya yıkmayan yapı sahibine, 10 bin lira idari para cezası verilecek.

İdari para cezaları, mevzuata aykırı yapının sınıfı ve grubuna göre, yapı yaklaşık maliyetinin yüzde 4 ile yüzde 25'i arasında olacak. Fenni mesuller, yapıdaki aykırılıkları, yetki belgesiz usta çalıştırılmasını idareye bildirecek. Yapı müteahhidi ve şantiye şefi, fenni mesullerin denetimi olmadan inşaat ve tesisat işlerini sürdüremeyecek.

TBMM Genel Kurulu; 16 Haziran Salı günü 15.00-24.00, 17 Haziran Çarşamba ve 18 Haziran Perşembe günleri 13.00-24.00, 19 Haziran Cuma günü ise 14.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.

Komisyonlar

TBMM Dışişleri Komisyonu, 18 Haziran Perşembe günü, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısını görüşecek.

TBMM AB Uyum Komisyonu da tali komisyon olarak aynı kanun tasarısını, 16 Haziran Salı günü ele alacak.

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişin, başvuru üzerine idarece kendiliğinden yapılmasını öngören, Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin kanun tasarısı, 16 Haziran günü, TBMM Adalet Komisyonunda görüşülecek.

Tasarıyla, vatandaşa yüklenen mali külfetin ve bürokrasinin azaltılması amacıyla kat mülkiyetinin kurulmasında istenen belgelerde değişikliğe gidiliyor. Süresi içinde belgelerini tamamlamayanlara verilen 1000 TL ceza da kaldırılıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, "torba kanun" olarak nitelendirilen, Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve KHK'lere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısının görüşmelerine 16 Haziran Salı günü devam edilecek.

TBMM KİT Komisyonu, denetim çalışmalarını sürdürecek. Komisyon; 17 Haziran Çarşamba günü Türkiye Kömür İşletmeleri ile Müesseseleri (TKİ), 18 Haziran Perşembe günü ise TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve İşletme A.Ş. ile EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulunun hesaplarını inceleyecek.

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili Araştırma Komisyonu, 16 Haziran Salı günü, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki ve Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Ercüment Güler'in bilgisine başvuracak.