Kiler'den finansal danışmanlık için HSBC'ye yetki

Holding, yerel perakendecilerin satın alımında gerekli finansman temini ile ilgili stratejik opsiyonları değerlendirmek üzere HSBC'yi yetkilendirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kiler Holding Perakende Grubu, yerel perakende zincirlerini ve mağazaları satın almak için gerekli finansman temini ile ilgili stratejik opsiyonları değerlendirmek ve uygulamak üzere HSBC'yi yetkilendirdi.

Kiler Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Kiler Holding Perakende Grubu'nun, kriz ortamına rağmen 2009 yılını büyüme ve yatırım yılı olarak değerlendireceği belirtildi.

Açıklamada, bugüne kadar öz sermayesini kullanarak organik ve inorganik büyüyen Kiler'in, organizasyon yapısına ve konseptine uygun, gelecek vaat eden küçük ve orta boy yerel perakendecileri satın almayı hedeflediği kaydedildi.

Kiler Holding Perakende Grubu'nun bu satın almalar için gerekli finansman temini ile ilgili stratejik opsiyonları değerlendirmek ve uygulamak üzere HSBC'yi yetkilendirdiği bildirilen açıklamada, sağlanan kaynak ile yerel marketlerin satın alınacağı, Kiler Perakende'nin "2010'lu yıllarda halka açılma" hedefine yaklaşılmış olacağı ifade edildi.

Kiler Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Kacar, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: "Bu konuda bize finansal danışmanlık hizmeti verecek olan HSBC'ye tam yetki verdik. Danışmanımızla birlikte finansman sağlamak amacıyla her türlü stratejik alternatifi değerlendireceğiz ve elde edilen kaynağın tamamına yakınını yerel perakendecilerin satın alınmasında kullanacağız. Bu sürecin 2009 yılında ivme kazanarak devam etmesini planlıyoruz. Kiler olarak ülkemize ve bu ülkenin insanlarına inanıyoruz. Herkesin kazançlı çıkacağına inandığımız bu modelin aynı zamanda Kiler Perakende'nin önümüzdeki yıllarda halka açılması için de temel olacağını düşünüyoruz."