”Kısa çalışma ödeneği haftaya yasalaşıyor”

Bakan Çelik, 'kısa çalışma ödeneği'nin gelecek hafta yasalaşacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BURSA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 'kısa çalışma ödeneği'nin gelecek hafta yasalaşacağını söyledi.

Çelik, AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kapalı Çarşı esnafını ziyaret etti.

Ziyareti sırasında esnafla sohbet eden Çelik, bir gazetecinin ''kısa çalışma ödeneği'' ile ilgili sorusu üzerine Ankara'da gece geç saatlere kadar çalışma yaptıklarını, komisyonda teşvikler ve çalışma hayatıyla ilgili çok önemli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çalışmaların ürünlerini 17 Şubat Salı ya da 18 Şubat Çarşamba günü genel kurulda alacaklarını belirten Çelik, şöyle konuştu:

''Çalışmaların başında kısa çalışma ödeneği var. Ekonomik krizden dolayı üretime ara veren veya kısmi çalışan iş yerlerine, işçinin iş akdinin feshedilmeden ücretini biz ödeyelim diyoruz. Kısa çalışma ödeneği gelecek hafta yasalaşıyor. Umarım gelecek hafta çıktığı zaman işçinin işveren üzerindeki yükünü almış olacağız. Prim ve diğer yüklerini iş verenin üzerinden hafifletmiştik. Şimdi işçinin yükünü de hafifleteceğiz.''

Bir gazetecinin, ''Alt komisyonda yasaya yeni ilaveler olacak mı?'' sorusu üzerine de Çelik, ''Olabilir. Genel kurulda gayet uzlaşmayla, muhalefetin uzlaşmasıyla yasalaştırırız'' dedi.