Koç: Moody's ve S&P'den not artışı bekliyorum

Fitch'in Türkiye'nin notunu artırmasını değerlendiren Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç, ''Asıl ben Moody's ve Standart&Poor's'dan not artışı bekliyorum'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye getirmesine ilişkin, ''Asıl ben Moody's ve Standart&Poor's'dan not artışı bekliyorum'' dedi.
 
''Minyatür Trenlerin Muhteşem Dünyası'' sergisi Rahmi M. Koç Müzesi'nde, Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç'un katılımıyla açıldı.
 
Gazetecilerin ABD seçimlerine ilişkin sorusu üzerine Koç, ''Romney, daha iş adamıydı. Münazarasını izledim, Romney çok iyiydi. Obama verdiği sözleri tutmadı. 2008 seçimimde de çok vaatlerde bulundu. 4 yıl önce Guatemala'yı kapatma sözü verdi ama kapatmadı. Obama çok iyi bir hatip'' değerlendirmelerinde bulundu.
Fitch'in not artırımına ilişkin ise Koç, şunları ifade etti:
''Ben yatırımdan, gerçek yatırım yapmayı anlıyorum. Önemli olan borsaya gelip her şey iyi iken hisse senedi alıp işler bozulduğunda da gitmek değil. Yatırım yapmak, istihdam yaratmak, fabrika kurmak demektir. Benim için yatırım yapmak budur. Asıl ben Moody's ve Standart&Poor's'dan not artışı bekliyorum.''
 
Minyatür trenler sergisi
Rahmi M. Koç Müzesi, ''Minyatür Trenlerin Muhteşem Dünyası'' sergisi ile ziyaretçilerine, 1980'lerin Türkiye'sinin bir kesitini sunuyor.
Lokomotifi, vagonları ve demiryolu hattı ile Selçuk İstasyonu ve çevresinin tarihi-antik dokusunun gerçeğine uygun olarak hareketli ve sesli olarak yer aldığı Selçuk-Efes-Meryemana temalı model tren kurgusu, Türk model demiryolu tarihinde bir ilk olma özelliğini gösteriyor.
Dünyanın en büyük oyuncak ve model fuarı olan Dortmund Intermodellbau'da 300 bin kişinin beğenisine sunulan proje, Hollanda Ontraxs 2012'de ''En İyi Kurgu'' seçildi ve Leverkusen'de ''Özel Prestij Davetlisi'' olarak sergilendi.
Her yaştan ziyaretçiye hitap eden ''Minyatür Trenlerin Muhteşem Dünyası'' sergisi, 8 Kasım 2012 - 2 Haziran 2013 tarihleri arasında gezilebilecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir