Koçtaş, 24. mağazasını Kayseri'de açtı

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Bozer, Koçtaş'ın eylül ayı itibariyle 2009 yılında yüzde 15 oranında büyüdüğünü belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Ev geliştirme perakendeciliği sektöründe faaliyet gösteren Koçtaş, 24. şubesini Kayseri'de hizmete açtı.

Germir Mahallesi Sivas Caddesi'ndeki mağazanın açılış törenine Kayseri Vali Yardımcısı Fahri Oluk, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, bazı oda başkanları, siyasi parti il başkanları ve iş adamları katıldı.

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Ömer Bozer, açılışta yaptığı konuşmada, küresel kriz dalgasının etkisiyle ekonomik durgunluk sürecini Türkiye'nin de hissettiğini anımsatarak, Koçtaş'ın buna rağmen eylül ayı itibariyle 2009 yılında yüzde 15 oranında büyüdüğünü söyledi.

Bu yılın sonunda 140 bin metrekare toplam satış alanına ulaşacaklarını ifade eden Bozer, "2009 yılı sonunda büyüme oranımız yüzde 20'leri bulacak. Bu yılı 650-700 milyon lira ciro aralığında kapatacağız. Bu yıl önceden planladığımız 5 yani mağaza açma hedefinden vazgeçmedik. Yıl sonuna kadar önce Malatya, ardından Denizli'de açılacak mağazalarla toplam 26 mağazaya ulaşacağız. Perakendede pedal çevirmeyi bırakırsanız, en az 2 yıl geriye gidersiniz. Kriz demeden, büyümek gerekir" dedi.

"2010 ikinci çeyrekten itibaren toparlanma olur"

Türkiye ekonomisinin tahmini olarak yılı yüzde 4-5 civarında bir daralmayla tamamlayacağını savunan Bozer, şunları kaydetti:

"Hem dünyada hem Türkiye'de 2010'un ikinci çeyreğinden itibaren toparlanma olur. Bankaların sağlam olması, krizin idare edilebilmesi açısından olumlu. Bunu büyük ölçüde 2001 krizi sonrasındaki BDDK uygulamalarına ve Merkez Bankası faiz indirimlerine borçluyuz. Faiz indirimleri, bankaların maliyetlerini azalttı, ancak bu durum özellikle orta ve küçük şirketlere aynı ölçüde yansımadı. Önümüzdeki dönemde bunun düzeltilmesi lazım. Talip, özellikle ilk çeyrekte ciddi düşüş kaydetti. Ardından ÖTV indirimi gibi uygulamalarla canlansa da yine de sıkıntı devam ediyor. Devlet, özel sektör ve sendikalar el ele verip, ekonomik ve sosyal problem haline gelen işsizlik yükünü hafifletmeli."

Bozer'in konuşmasının ardından davetliler, açılışı yapılan mağazayı gezdi.