”Koltuğa yapışıp, tek sahip gibi davranmadım”

TİM Başkanı Satıcı, 9 Eylül'deki Genel Kurul'da başkanlık için aday olmayacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, düzenlediği basın toplantısında, TİM Genel Kurulu'nun 9 Eylül'de yapılacağını, seçimle ilgili çeşitli spekülasyonlar olduğunu ve bu spekülasyonlara son vermek için bu toplantıyı düzenlediğini söyledi.

TİM Başkanlığına 7 yıl önce seçildiğini ve o zamandan bugüne kadar dimdik, onuruyla durduğunu ifade eden Satıcı, "7 yıl boyunca 56., 57., 58., 59., 60. hükümet... Bunların hepsiyle birlikte çalıştık. En sıkıntılı dönemlerden, en kaotik ortamlardan başarıyla çıktık" diye konuştu.

Satıcı, bu süre içerisinde İhracatçı Birliklerini ve TİM'i, Türkiye'nin gündemine taşıdıklarını, bugün TİM varsa, İhracatçı Birlikleri Türkiye'nin ilgi ve cazibe merkezi ise 7 yıl boyunca yaptıkları çalışmaların buna büyük katkıda bulunduğunu kaydetti.

7 yılın tarihte kısa bir zaman dilimi olsa da insan ömründe uzun bir zamanı oluşturduğunu ifade eden Satıcı, bundan önce yaptığı çalışmalarda da görevlerinden feragat etmeyi, başkalarının yolunu açmayı her zaman becerdiğini söyledi.

"Aday olmayacağım; yarış herkese açık"

"Asla bir koltuğa yapışıp, o koltuğun tek sahibi gibi davranmadım" diyen Satıcı, bütün makamların, mevkilerin, işlerin paylaştıkça, paylaştırıldıkça daha güçlü olduğunu kaydetti.

Satıcı, göreve başladığında Türkiye ihracatının 26 milyar dolar olduğunu, 7 yılın sonunda bu rakamın 130 milyar dolara ulaştığını belirterek, 2023 için 500 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduklarını hatırlattı.

Tüm başkanlarla görüştüğünü, 7 yıl boyunca yöneticilik yaptığı süreçte sektörlerin kendi içinden seçtiği insanlarla çalıştığını belirten Satıcı, "Burada listeler yarışmaz, kişiler, onların performansları, yapıya verdikleri katkı yarışır" dedi.

Kurumu hiçbir şekilde siyasi partilerin, kamunun bir parçası haline getirmediklerini savunan Satıcı, bundan sonra da bu işin burada aynı geleneklerle daha güçlenecek bir yapı haline döneceğini söyledi.

Satıcı, başkanlık adaylığı için bir arkadaşlarının resmi açıklaması olduğunu, onun dışında bir açıklama yapılmadığını ve aday olacak kişilerin önünü açmak istediğini ifade etti.

Oğuz Satıcı, "TİM başkanlık görevine aday olmayacağım. Bundan sonra bu yarış herkese açık" dedi.