Konut fiyatı en fazla Antalya'da arttı

TİMFED Genel Başkan Vekili Karataş, "Antalya, metrekare başına yüzde 3,02 değer artışıyla kasımda konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, kasım ayında Antalya'nın metrekare başına yüzde 3,02 değer artışıyla konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il olduğunu bildirdi. 

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, kasımda Konut Fiyat Endeksi'nde bir önceki aya göre yüzde 0,79, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9,21 arttığını belirtti. 

Türkiye'nin 7 metropolünde bir önceki aya göre yüzde 2,68, 30 büyükşehrin tamamında ise bir önceki aya göre yüzde 2,05 artış gerçekleştiğini anlatan Karataş, "Geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 16,05 artış gerçekleşti. Buna göre Antalya, metrekare başına yüzde 3,02 değer artışıyla kasımda konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Mardin ise yüzde 2,02 düşüşle metrekare başına konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir oldu" ifadesini kullandı. 

"Kiraların en çok yükseldiği il de Antalya" 

Karataş, geçen ay 30 büyükşehrin tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi'nde ise bir önceki aya göre yüzde 1,74 geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 12,48 artış gerçekleştiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

"Antalya, metrekare başına yüzde 3,08 değer artışıyla bir önceki aya göre kiraların en çok yükseldiği il oldu. Mardin ise yüzde 1,85 düşüşle konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir olarak kayıtlara geçti. Yeni konut satış fiyatları kasımda bir önceki aya göre, 1+1 dairelerde yüzde 0,12, 2+1 dairelerde yüzde 0,76, 3+1 dairelerde yüzde 0,80 ve 4+1 dairelerde yüzde 0,20 yükseldi." 

Artan konut taleplerin karşılanamamasının fiyatların artmasını kaçınılmaz hale getirdiğini vurgulayan Karataş, "Şehrimiz gelişerek hem iç hem de dünya piyasalarınca talep görmektedir. Önümüzdeki süreçte şehrimize ilgi daha da artacaktır. Bu durum karşısında konut satış bedeli veya kira bedelinin artması doğaldır" değerlendirmesinde bulundu.