KOSGEB desteği ile 7 bin girişimci iş kurdu

KOSGEB Başkanı Kaplan, "Şu ana kadar 130 bini bulan girişimciyi eğittik, 7 bine yakın girişimci KOSGEB'in destekleriyle işletmesini kurdu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

SAKARYA - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, yaklaşık 130 bin girişimciyi eğittiklerini, 7 bine yakın girişimcinin KOSGEB'in destekleriyle işletmesini kurduğunu söyledi.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında (SATSO) düzenlenen "KOSGEB Girişimcilik Destek Programı Sertifika Töreni"nde konuşan Kaplan, girişimciliğe önem verdiklerini belirterek, 3-4 yıl önce ülke çapında girişimci seferberliği başlattıklarını anlattı.
"Şu ana kadar 130 bini bulan girişimciyi eğittik, 7 bine yakın girişimci KOSGEB'in destekleriyle işletmesini kurdu" diyen Kaplan, 70 saatlik eğitimden sonra başarılı olanlara 100 bin liraya kadar destek verdiklerini anımsattı.
Kaplan, KOSGEB'in verdiği eğitimin mesleki eğitimden farklı olduğuna dikkati çekerek, girişimciliği "tarlaya atılan tohum" olarak nitelendirdi.
Kaplan, sözlerine şöyle devam etti:
"Yeterli ısı, nem, ışık ve belli ortamlar sağlanmadığında nasıl o tohum filizlenmezse girişimci de öyle. Kaynakları ve imkanları yoksa, fırsatları değerlendirememişse, o iş fikrinin filizlenmediğini görüyoruz. Girişimcilik ekosisteminde sizin daha iyi iş yapabilmeniz ve dünyayla daha rekabetçi yarışabilmeniz adına, kolaylıklar sağlamak için çabalıyoruz."
 
Girişimcilik Strateji Belgesi
 
KOSGEB'in desteklerinin sınırlı olduğuna işaret eden Kaplan, geçen yıl başında Girişimcilik Konseyi'ni kurduklarını hatırlattı.
Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) da dahil olduğu 32 kurum ve kuruluşun aynı masa etrafından toplandığını dile getiren Kaplan, Girişimcilik Strateji Belgesi'nin konseyin ilk icraatı olacağını anlattı.
Belgenin, tüm kurum ve kuruluşlara yön vereceği değerlendirmesinde bulunan Kaplan, "Belgenin, gerekli onay mekanizmalarından geçmesiyle Türkiye'nin politik dokümanı haline gelmiş olacak" dedi.
Ar-Ge ve inovasyon projelerine daha nitelikli destek sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Kaplan, KOBİ'lere iş ve güç birliği yapmalarını önerdi.
KOBİ'lerin "Küçük olsun, benim olsun" anlayışından çıkması gerektiğini savunan Kaplan, hep birlikte kazanma kültürüne geçmelerini, bu konuda önemli teşvikler sağladıklarını ifade etti.
Törenin sonunda Girişimcilik Destek Programı'nı tamamlayan 210 kursiyere sertifikaları verildi.