Kötü veriler satış getirdi, borsa 37.000'de tutundu

Gün içerisinde en yüksek 37.636 puanı test eden endeks, açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin ardından gelen satışlarla 36.891 puana kadar geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Hafta içerisinde yurtdışından bağımsız hareket sergileyen endeks ABD'den beklentilerin dışında gelen tarım dışı istihdam verileri ile yönünü aşağıya çevirdi. Gün içerisinde en yüksek 37.636 puanı test eden Bileşik Endeks, açıklanan verilerin ardından gelen satışlarla 36.891 puana kadar geriledi. 37.000'de tutunmaya çalışan İMKB günü 207 puan ekside 37.038 puandan kapattı. Gün sonunda işlem hacmi 2.2 milyar TL olarak gerçekleşti.

ABD işsizlik ve tarım dışı istihdam verilerinin beklenenden kötü gelmesi ile piyasalarda satış baskısı arttı.

ABD'de Haziran ayında işsizlik oranı 26 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 9,5'a çıktı. Tarım dışı istihdamın 363 bin kişi azalması bekleniyordu ancak veriler 467 bini gösterdi.

Verilerin etkisi, ABD ve Avrupa borsalarına derin eksiler olarak yansırken, yurtiçi piyasalarda ise satış baskısı sınırlı kaldı.

Gün sonunda hisse senetleri ortalama yüzde 0.5 değer kaybederken gözler ECB Başkanı Jean-Claude Trichet'in açıklamalarının doğuracağı yankılara ve TSİ 17:00'de açıklanacak Fabrika Siparişleri datalarına çevrildi.

Faiz gevşedi, dolar 1.53'e geldi

Tahvil-bonoda gösterge kıymet alımlarla gevşeme eğilimi kaydetti. 2 Şubat 2011 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi günü yüzde 11.79 seviyesinden kapattı.

Döviz cephesinde ise dar bantta sıkışık görüntü etkili oldu. Günün başında 1.52 TL seviyesinden işlem gören dolar gün sonunda borsada yaşanan satışların etkisiyle 1.53 seviyesine yükseldi. Euro gün sonunda  2.1510 TL'den el değiştirdi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.