KÖYDES bütçesinin yüzde 2'si Artvin'e gönderildi

KÖYDES projesi kapsamında Artvin'e 11 yılda 225 milyon 308 bin liralık ödenek tahsis edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Artvin Valisi Kemal Cirit, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi kapsamında şehre 11 yılda 225 milyon 308 bin liralık ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Cirit, Valilik Toplantı Salonu'nda organize edilen KÖYDES Projesi Tahsisat Komisyonu 2016 Yılı Toplantısı'nın açılış bölümünde yaptığı konuşmada, Yüksek Planlama Kurulu'nun köylerin altyapı yatırımlarına ilişkin kararı gereği 2016 yılı ödeneği olarak Artvin'e 14 milyon 955 bin 955 liralık ödenek tahsis edildiği belirtti.

KÖYDES kapsamında 2016 yılı için iller bazında tahsis edilen ödeneğin 391 milyon 699 bin lira olduğuna dikkati çeken Cirit, "Bu ödenek dikkate alındığında, Artvin'e gönderilen ödeneğin, toplam ödeneğin yüzde 3,81'ini oluşturduğu görülmektedir. Artvin, KÖYDES'ten en çok ödenek alan iller arasında üçüncü sırada bulunmaktadır." dedi.

Vali Cirit, proje çerçevesinde Artvin'e 2005-2016 arasındaki 11 yıllık dönemde 225 milyon 308 bin liralık ödenek tahsis edildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'de aynı dönem içinde tüm illere aktarılan ödenek ise 9 milyar 832 milyon 508 bin lira. Ülkemizde diğer illere tahsis edilen ödenek miktarları dikkate alındığında Artvin'in toplam ödeneğin yüzde 2,29'luk kısmını aldığı görülmektedir. Bu da ilimizde çok sayıda projenin hayata geçirildiğini göstermektedir. Coğrafi yapımızın zorluğuna rağmen KÖYDES çalışmaları sayesinde yolu ve içme suyu olmayan köyümüz kalmadı. KÖYDES projeleri ile köylerimiz hayat buldu. Vatandaşlarımız projeden son derece memnun. Bundan sonra gelecek KÖYDES ödenekleriyle de köylerimizin eksik altyapı çalışmalarını tamamlayacağız."

KÖYDES Koordinasyon Birimi yetkililerinin, ilde 2005-2016 yılları arasında gerçekleştirilen KÖYDES yatırım programları hakkında bilgi sunduğu toplantıda daha sonra, ilçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin köy yolları ve içme suyu projelerinde kullanacakları ödenekler belirlendi.

Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, ilçe kaymakamları, il müdürleri, birim müdürleri ve teknik personel katıldı.