Krediden alınan masraflar faiz oranlarını katlıyor

Kredi alırken, "komisyon" ve "masraf" adı altında yapılan kesintiler dikkat çekici

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Yakup SAYAR

İSTANBUL - Bankalar tüketicilerin ihtiyaçlarına göre her geçen gün yeni bireysel kredi çeşitleri sunarken, bireysel kredilerde uyguladıkları ve reklamını yaptıkları düşük faizli kredi oranlarına "komisyon" ve "masraf"' adı altında yapılan kesintiler eklendiğinde faizlerin katlandığı dikkati çekiyor.

Vatandaşların kredi alırken, "komisyon" ve "masraf" adı altında yapılan kesintilere dikkat etmesi gerekirken, kredipazarı.com adlı internet sitesinde, konut kredisi faiz oranlarına masraflar dahil edildiğinde gerçek faiz oranının reklamı yapılan oranların çok üstünde olduğu görülebiliyor.

Tüketicin ihtiyacına en uygun konut kredi ürününü en ucuza bulmak ve banka banka dolaşmak istemeyen tüketiciye karşılaştırma yapma amacıyla kurulan www. kredipazari. com isimli sitede her gün güncellenen 16 bankanın mortgage ürününe uyguladığı faiz oranları incelendiğinde en düşük faiz oranını 120 ay (10 yıl) vadede yüzde 1.49'la ING Bank uygularken, söz konusu bankayı yüzde 1.54'le Yapı Kredi ve yüzde 1.55'le VakıfBank izliyor. Bu sıralama masraflar dahil edildiğinde de değişmiyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde