Kreş yardımına vergi muafiyeti

Maliye Bakanı Ağbal, işletmelerin çalışanlarına verdiği kreş yardımının 300 liraya kadar olan kısmının Gelir Vergisinden muaf tutulacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı'nı Ekonomi Koordinasyon Kurulunda yeniden ele aldıktan sonra Bakanlar Kuruluna sunacaklarını belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, kreş yardımına vergi istisnası getirileceğini söyledi.

Bakan Ağbal, "Burada birçok konu var ama bugün bu programda sevindirici bir haber olarak şunu söyleyebilirim. Bugün işletmeler istihdam ettikleri personele herhangi bir şekilde kreş desteği adı altında bir ödeme yapsalar, bu Gelir Vergisine tabi, biz bunu ücret sayıyoruz. Yeni tasarıda kreş yardımı desteğini bir vergi istisnası olarak getiriyoruz. Bir işletmede çalışan bayan personel, çocuğunu işletmenin kendisine ait olmayan bir kreşe gönderiyor ve işveren de bu çalışanına kreş yardımı yapıyorsa, bu yardımın 300 liraya kadar olan kısmı çalışanın ödeyeceği gelir vergisinden istisna olacak. Böylece hem çalışanlarımız bakımından destekleyici bir unsur olacak hem de işletmelerimizin kadın istihdamını desteklemesi adına destek olacak." diye konuştu.

Yapılandırma için son tarih 30 Haziran

7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanunda süre uzatımı söz konusu olmadığını söyleyen Ağbal, 30 Haziran'ın bu kanun için son başvuru tarihi olduğunu vurgulayarak, vatandaşların vergi dairelerine gelerek veya internet yoluyla başvurularını yapabileceklerini ifade etti.

Haziranın kanun için sadece başvuru ayı olduğunu, ödemelerin temmuzda yapılacağını dile getiren Ağbal, "Vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum. Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmak için 30 Haziran'a kadar mutlaka müracaatlarını yapsınlar, önlerinde ödeme yapmak için hala 1 ay olacak." diye konuştu.

Yapılandırmadaki ilk sonuçları da paylaşan Ağbal, şu ana kadar vergi dairelerine olan borçlar bakımından 4,3 milyar liralık alacağın yapılandırılması için müracaat yapıldığını ve 1 milyon 103 bin dilekçe alındığını bildirdi.

Ağbal, "Bu rakamlar özellikle son birkaç gün içerisinde çok hızlı şekilde daha da artacak. Şu an için yaklaşık 500 bin vatandaşımız müracaatlarını yaptı." dedi.

Ağbal, söz konusu 1 milyon 103 bin başvurunun 826 binini internetten aldıklarını da aktardı.