”Kriz fırsatçılarına izin vermeyeceğiz”

Başbakan Erdoğan, kimsenin krizi kendisi için fırsata dönüştürme yaklaşımı içerisinde olmaması gerektiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel ekonomik krize ilişkin "Kriz fırsatçılarına açık söylüyorum; kim olursa olsun izin vermeyeceğiz, gereği neyse onu yapacağız"dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Palas'ta düzenlenen, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) Geleneksel Ankara Resepsiyonu'ndaki konuşmasında, geçen hafta G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere beraberindeki bir heyetle ABD'ye gittiğini anımsattı.

Küresel mali krizin Türkiye'ye muhtemel etkilerini değerlendirmek ve sınırlandırmak üzere farklı kesimlerle, sosyal taraflarla ve finans çevreleriyle toplantılar yaptıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Süreci hep beraber değerlendirmek ve hep beraber ortak bir hareket stratejisiyle yol alınması durumundayız. Hükümetten sihirli reçete beklemek ya da süreci tribünden izlemek doğru olmaz. Ekonomik alanda son 6 yıl içinde önemli başarılar elde edildi. Hem ulusal bazda hem de küresel bazda Türkiye'nin konumunun hızla değiştiği görülüyor. Milletçe daha büyük hedefler için umudumuz da artıyor. Bu iyileşmede kuşkusuz uluslararası doğrudan yatırımların olumlu etkisi oldu. Bu olumlu etkiyi artırmak, kalıcı kılmak için çabalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz."

"Kimse bu krizi kendisi için fırsata dönüştürme yaklaşımı içerisinde olmamalıdır" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kriz fırsatçılarına açık söylüyorum; kim olursa olsun izin vermeyeceğiz. Gereği neyse onu yapacağız. Çünkü aynı gemide yol alıyoruz. Biz bu geminin batırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu krizi için birileri için değil, hepimiz için fırsata dönüştürmeliyiz. Gerek reel sektör, gerek finans sektörü sermayesine sermaye enjekte etmek durumunda. Buyrun kanunu çıkardık, nerede neyin varsa getir enjekte et."