”Krize karşı hep birlikte hareket edeceğiz”

Bakan Tüzmen, yılın ikinci yarısından itibaren olumsuzlukların, yavaş da olsa düzelmeye başlayacağını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, hükümet olarak küresel krize karşı önlemler aldıklarını belirterek, "Krize karşı devlet, özel sektör, sanayici, esnaf hep birlikte hareket edeceğiz" dedi. 

Bakan Tüzmen, bir kebap restorantının açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada Tüzmen, kriz ortamında esnafın birtakım sorunlarının bulunduğunun farkında olduklarını kaydederek, bütün sıkıntılara rağmen girişimci ruhun sürdüğünü söyledi.

Küresel kriz nedeniyle yaşanan sıkıntılara karşı hükümet olarak, önlemler aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini ifade eden Tüzmen, şöyle devam etti:

"Yaşanan sıkıntıları dayanışma içinde aşacağız. Krize karşı devlet, özel sektör, sanayici, esnaf birlikte hareket edeceğiz. Sıkıntıları hep birlikte göğüsleyeceğiz. Şu anda belli bir durgunluk yaşanıyor. Ama yılın ikinci yarısından itibaren olumsuzluklar, yavaşta olsa düzelmeye başlayacak. Bu dönemi fazla hasar almadan, atlatabilirsek, önümüzdeki dönem çok daha kuvvetli olacağız."

Bu arada, Bakan Tüzmen, açılışta ocak başına geçerek ilk kebabı pişirdi. Döner bıçağı ile döner de kesen Tüzmen, halk oyunları ekibinin gösterisini izledi.