Krizi fırsata çeviren Borsan yeni yatırım atağına geçti

Farklı sektörlerde 15 ayrı şirketi ile faaliyetlerini sürdüren Borsan Grup, ülke ekonomisinin içinde bulunduğu krizi fırsata çeviriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERCAN ÜSLÜ

SAMSUN - Farklı sektörlerde 15 ayrı şirketi ile faaliyetlerini sürdüren Borsan Grup, ülke ekonomisinin içinde bulunduğu krizi fırsata çeviriyor. Grup, bu yıl Samsun'da 90 milyon liralık yatırımla kablo ve led aydınlatma üretim fabrikası kurdu. Borsan, yine bu yıl İtalya'da uzay, silah ve robot sanayi için üretim yapan bir fabrikayı satın aldı. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, yıl sonunda faaliyete geçirecekleri fabrikada 400 kişiye istihdam sağlayacaklarını belirtti.

Borsan Grup, ülke ekonomisinin içinde bulunduğu krizi fırsata çevirerek yürüttüğü atılımlarına devam ediyor. 65 ülkeye ihracat gerçekleştiren grup, son zamanlarda yatırımlarını artırmaya başladı. Krizlerin kendi fırsatlarını doğurduğunu belirten Borsan Grup Başkanı Adnan Ölmez, "Krizler her zaman olacak. Ancak hayat devam ettiği sürece tüketim ve üretimde olacak. Borsan olarak, son dönemde yeni ürünler üretebilmek ve kapasiteyi artırmak için çok ciddi şekilde yer ihtiyacımız vardı. Öyle bir duruma geldi ki 1 metre kare yerin bile çok büyük değeri oldu bizim için. Artık deyim yerindeyse patlayacak duruma geldik" dedi.

Alüminyum kablo yatırımına yenilerini eklemek için yer arayışına girdiklerini ve Samsun'da ihtiyaçlarını karşılayabilecek alana sahip bir yer bulmakta ciddi zorluklar yaşadıklarını anlatan Ölmez, "Geçen yıl Türkiye'nin en büyük ikinci alüminyum kablo üretim tesisi Gebze'de satılıyordu, o fabrikayı alarak acil bir şekilde alüminyum kablo ihtiyacımız olan konuyu çözdük. Ancak bakır üreten fabrikanın Samsun'da, alüminyum kablo üreten fabrikanın da İstanbul'da olması idari, kontrol ve birçok anlamda ilave maliyetler getirmeye başladı. Tüm bunlardan dolayı fabrikaları bir araya getirme mecburiyetimiz doğdu. İki fabrikanın ayrı yerlerde olması hiçbir şekilde ekonomik ve efektif olmuyordu. Burada Samsun'da yer bulamayınca, İstanbul'da aradık, 'Borsan Samsun'dan gidiyor mu?' sorusunun altında yatan gerçek bu. Ama sonrasında burada önümüze bizim arzu ettiğimiz büyüklükte bir arsa çıktı ve arsanın satın almasını gerçekleştirdik" diye konuştu.

30 milyon liralık yeni yatırım

Arsa satın alım sürecinin nisan ayında gerçekleştiğini ve haziranda fabrikanın inşaatına başladıklarını söyleyen Ölmez, bu yıl sonunda faaliyete geçmeyi planladıklarını vurguladı. Borsan Grup'un toplamda 2 bin kişiyi istihdam sağladığını anlatan Ölmez, fabrikanın yatırım tutarının 60 milyon lirayı bulduğunu aktardı. Ölmez, 2016 ve 2017 yılında devam edecek ledli aydınlatma yatırımları için 30 milyon TL bütçe ayırdıklarının altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir