Küresel fuar acentesi 2019’da atağa geçiyor

Bursalı firmaların yurt dışına açılmasını teşvik etmek ve ihracatlarını artırmak amacıyla Küresel Fuar Acentesi (KFA) projesini hayata geçiren BTSO, son 5 yılda düzenlediği 160’tan fazla yurt dışı iş gezisi ile kentin ihracata dayalı kalkınma hamlesine öncülük etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Küresel Fuar Acentesi, 2018 yılında da Bursalı firmaların ihracatına değer kattı. Bir yıl boyunca girişimcileri Fransa, Almanya, Rusya, İngiltere, ABD, Çin, BAE ve Fas gibi farklı ülkelerde düzenlenen 30’u aşkın fuar organizasyonuyla buluşturan KFA, 2019 için de yol haritasını belirledi. Yeni yılda 12 farklı ülkede düzenlenecek 40 fuarı takvime alan KFA, ilk organizasyonunu ise yaklaşık 80 kişilik heyetle, 6-11 Ocak tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek olan Heimtextil Fuarı’na gerçekleştirecek.

1.100’ü aşkin yeni ihracatçı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünya pazarlarında rekabet gücü elde etmek ve dünya ihracatından daha fazla pay almak isteyen firmalar için temel koşullardan birinin uluslararası fuar organizasyonlarına katılım olduğunu söyledi. Gelişmiş ülkelerin üretimdeki başarılarını fuarlar aracılığıyla uluslararası boyuta taşıyarak zenginleştiğini vurgulayan Başkan Burkay, “BTSO olarak Türkiye’nin üretim üssü olan Bursamızda, sektörlerimizi dünya pazarlarında rekabetçi bir yapıya kavuşturmak amacıyla Küresel Fuar Acentesi projemizi hayata geçirdik. Şimdiye dek 6.000’den fazla iş dünyası temsilcimizi yurt dışı fuarlarına taşırken, üyelerimizin yüzde 70’i ilk kez pasaport çıkardı. Projemiz sayesinde firmalarımız artık yalnızca iç pazara bağlı kalmıyor, dünyanın dört bir yanındaki fuarlara katılarak yeni müşteriler buluyor. Son 5 yıllık dönemde 1.100’den fazla yeni ihracatçı firma kazanmamıza öncülük eden Küresel Fuar Acentesi, ‘ihracatın’ Bursamızın ekonomik büyümesine öncülük eden en önemli unsurlardan biri olmasını sağladı.” dedi.

25 milyon liraya yakın destek

Küresel Fuar Acentesi projesi ile yurt dışı fuarlarına katılan Bursalı firmaların fuar ziyaretlerinin yanı sıra, özel olarak organize edilen ikili iş görüşmelerine de katılma fırsatı bulduğunu belirten Başkan Burkay, “Firmalarımızın talepleri doğrultusunda belirlediğimiz firmalarla üyelerimizi ikili iş görüşmeleri masalarında buluşturuyoruz. Bununla birlikte önemli kurum ve firma ziyaretleri de gerçekleştirdiğimiz iş gezilerimizle üyelerimiz dünya trendlerini yakından tanıma fırsatı elde ediyor.” ifadelerini kullandı. BTSO ve KOSGEB’in fuar desteklerinin, firmalara önemli maliyet avantajları oluşturduğuna da dikkat çeken Burkay, şimdiye dek projeden yararlanan BTSO üyelerine 25 milyon liraya yakın destek sağladıklarını vurguladı.

2019’da hedef 40 fuar

Yeni yılda da BTSO üyelerinin tüm pazarlarda aktif olmasını ve kentin ihracatını artırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Burkay, bu kapsamda 40 fuar programını takvime eklediklerini belirtti. Çin’den Amerika’ya, Rusya’dan İngiltere’ye kadar 12 farklı ülkede düzenlenecek olan sektörlerin en prestijli fuarlarıyla Bursalı firmaları buluşturmaya hazırlandıklarını ifade eden Burkay, “Organizasyonel becerisini her geçen yıl güçlendiren, deneyimi ve bilgisini firmalarımız için en yüksek faydayı sağlayan bir yapıya kavuşturan Küresel Fuar Acentesi, 2023 ve ötesine giden yolda kentimizin ve ülkemizin ihracat hedeflerine ulaşabilmesine öncülük etmeye devam edecek.” dedi.

Önemli işbirliklerine KFA imzası

Bursalı firmalar 2018 yılında BTSO’nun KFA projesi kapsamında katıldıkları uluslararası fuar organizasyonlarında önemli işbirliklerine imza attı. KFA ile Eylül ayında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Premiere Vision Fuarı’na katılan Ezgi Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Rahim Ezgi, müşteri sayılarını artırmak adına yurt dışında düzenlenen birçok fuara katıldıklarını söyledi. KFA organizasyonu ile katıldıkları fuardan oldukça memnun ayrıldıklarını belirten Ezgi, “Çok başarılı bir organizasyondu. Otelimiz, transferler ve çalışanların ilgisi gayet iyiydi. Fuarlar bizim olmazsa olmazımız. İhracat için elimizden gelen fedakarlığı yapıyoruz ve sonuçlarını da alıyoruz. Firma olarak 15’e yakın ülkeye mal satar olduk. Bizlere öncülük eden BTSO’ya çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“3 ayrı ülkeye ihracata başladık”

Küresel Fuar Acentesi organizasyonu ile Şubat ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde düzenlenen Gulfood Fuarı’nı ziyaret eden Odak Konservecilik Fabrika İşletme Müdürü Süleyman Cambaz, fuarın işletmeleri adına önemli bir deneyim olduğunu kaydetti. Fuar süresince çok sayıda iş görüşmesi gerçekleştirdiklerini belirten Cambaz, “Fuarda yaptığımız görüşmelerin birçoğunu ilerleyen süreçte ticarete dönüştürmeyi başardık. Fuar sayesinde 3 farklı ülkeye ihracat yapmaya başladık. Küresel Fuar Acentesi ile yurt dışı hakkında bilgilenirken, müşterilere daha kolay nasıl ulaşabileceğimizi de öğreniyoruz.” diye konuştu.

Temmuz ayında Almanya’nın Nürnberg şehrinde düzenlenen ambalaj, plastik ve kauçuk sektörü fuarı DKT-2018’i ziyaret eden BTSO heyetine başkanlık eden Nurkim Kimya firması sahibi ve BTSO Meclis Üyesi Mustafa Doğrul, KFA ile gerçekleşen fuar ziyaretinin firmalar açısından verimli geçtiğini belirterek, hiçbir sorunla karşılaşmadan, yüzde yüze yakın memnuniyetle Bursa’ya döndüklerini aktardı.

BTSO ve KOSGEB destek veriyor

Küresel Fuar Acentesi 2019 yılı fuar takvimine kfa.com.tr internet adresinden ulaşılabilirken, aynı adres üzerinden fuarlara ön başvuru da gerçekleştirilebiliyor. BTSO ve KOSGEB, Küresel Fuar Acentesi kapsamında düzenlenen iş gezilerine katılan firmaların ulaşım, konaklama ve rehberlik ücretleri gibi harcamalarına büyük kolaylık sağlıyor. KOSGEB, organizasyonlara katılan firmalara yakın ülkeler için 3 bin lira, uzak ülkelerde ise 5 bin liraya kadar destek sunarken; BTSO da başvuru yapan her üyeye yılda iki defaya mahsus olmak üzere 1.000 liraya kadar destek veriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir