Kuru üzüm alım fiyatları arttı

Tarım Kredi Kooperatifleri kuru üzüm alım fiyatlarını artırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürü M. Tevfik Ongun, kuru üzüm alım fiyatlarının 11 Ekim tarihinden itibaren artırıldığını belirterek, "Alım fiyatlarımız 8,5 numara 3,25 TL/Kg, 9 numara 3,50 TL/Kg, 9,5 numara 3,80 TL/Kg ve 10 numara 4,20 TL/Kg" dedi.

19 Eylül tarihinde başlanan üreticilerden çekirdeksiz sultani kuru üzüm alımları devam ediyor. İzmir Bölge Birliği ve Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan Tarım Kredi Birlik A.Ş. ile ortak yürütülen alımlarda kuru üzümler, uzman eksperler tarafından kalite kriterlerine göre değerlendirilerek belirli yerlerde bulunan depolara sevk ediliyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürü M. Tevfik Ongun, “Bütün yörelerdeki üreticilerde olduğu gibi kuru üzüm üreticileri de ürünlerinin Tarım Kredi Kooperatiflerince alınmasını talep ettiklerinden; Merkez Birliğimizin talimatları doğrultusunda şirketimiz Tarım Kredi Birlik A.Ş. ile işbirliği yaparak kuru üzüm alımına başladı. Bu kapsamda Tariş Üzüm Birliği, kendi ihtiyaçları olmayan depolarının kullanımını ve eksper ihtiyacını bedelsiz olarak bize sağladı. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz.

Kuru üzüm alımına başlanması nedeniyle üreticilerimizden olumlu dönüşler almaktayız. Kuru üzüm alımına girmemizdeki amaç; ortakların ürünlerinin değerlendirilmesi ve piyasa fiyatlarının regüle edilmesidir. Üreticilerimizin memnun olması bizleri mutlu etmektedir. 11 Ekim tarihinden itibaren kuru üzüm alım fiyatları artırıldı. Alım fiyatlarımız 8,5 numara 3,25 TL/Kg, 9 numara 3,50 TL/Kg, 9,5 numara 3,80 TL/Kg ve 10 numara 4,20 TL/Kg" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir