Kuveyt Türk, sertifikalı gram altın satışına başladı

1, 2,5, 5, 10, 20, 50 ve 100 gram seçenekleriyle satışa sunulan sertifikalı gram altınlar, fiziki altın yatırımlarına alternatif sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kuveyt Türk, şubelerinden sertifikalı fiziki altın alım satımına başladı.

Kuveyt Türk'ten yapılan yazılı açıklamada, bu gelişmeyle Kuveyt Türk müşterisi olsun olmasın isteyen herkese tüm şubelerden sertifikalı gram altın alım satım imkanı tanındığı, ayrıca bu hizmeti piyasada satılan sertifikalı gram altınlardan çok daha uygun fiyata İstanbul Altın Rafinerisi güvencesiyle sunduğu belirtildi.

1, 2,5, 5, 10, 20, 50 ve 100 gram seçenekleriyle satışa sunulan sertifikalı gram altınlar, fiziki altın yatırımlarına alternatif sağlayacak. Aynı zamanda Kuveyt Türk gram altınlarıyla yapılan yatırımlarda daha az işçilik maliyeti ödenirken, piyasada satılan gram altınlarda uygulanan geniş marj uygulanmadığından zarara uğrama gibi bir durumda söz konusu olmayacak.

Kuveyt Türk'ten 24 ayar saf fiziki altın alım satım işlemleri herhangi bir hesaba ihtiyaç duyulmadan da gerçekleştirilebileceği gibi şubedeki TL, USD ve Altın hesabından da kolayca gerçekleştirebilecek. Ayrıca satın alınan fiziki altınlar kuyumcularda da istenildiği zaman bozdurabilme özelliğine sahip olacak.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öte yandan kuyumcular aracılığıyla İAR gram altınlarına dönüştürülen takılık altınlarda, Kuveyt Türk'te açılan Altın Depo veya Altına Altın Katılma hesaplarında muhafaza edilip kar payı kazanma şansına sahip olunur.

AltınÇek, Altın Depo, Altın Destek ve Altına Altın Katılma Hesabı gibi yenilikçi ürünleriyle Altın Bankacılığında öncülüğünü kanıtlayan Kuveyt Türk, son ürünü Gram Altınla, şubeden altın alım-satım işlemine başlayarak müşterilerine daha ucuz ve garantili altın almanın yanı sıra fiziki altın yatırımlarına da bir alternatif getirmektedir."