Lisanssız yazılım oranı %80'in üzerinde

Medyasoft lisanslı kullanımı teşvik etmek için çeşitli kampanyalar düzenlemeyi planlalıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KAYSERİ - Medyasoft Genel Müdürü Doğu Pabuçcuoğlu, "Türkiye'de lisanssız yazılım kullanım oranı yüzde 80'in üzerinde" dedi.

Yıldız Holding Bilişim Grubu şirketlerinden Medyasoft'un Genel Müdürü Papuçcuoğlu, Kayseri Hilton Oteli'nde düzenlenen Anadolu buluşmaları toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de lisanssız yazılım kullanım oranının yüzde 80'lerin üzerinde olduğunu, lisanslı kullanımı teşvik etmek için çeşitli kampanyalar düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Pabuçcuoğlu, "Özellikle ortaklarımızın yeni iş birlikleri için bir fırsat olduğunu, bu nedenle, özellikle Anadolu'da yeni iş ve çözüm ortaklarımızla birlikte bu yılı geçen yılki büyüme oranımızı artırarak tamamlayacağımıza inanıyoruz. Türkiye'de lisanssız yazılım kullanım oranı yüzde 80'in üzerinde. Lisanslı kullanımı teşvik etmek için kampanyalar düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

Holdinglerinin Ülker grubu bünyesinde faaliyet gösterdiğini belirten Pabuçcuoğlu, "Türkiye'nin teknolojiye önem veren firma yöneticileriyle bir araya gelerek, ortaklıklarımızı güçlendirmek amacıyla, Anadolu programı kapsamında Kayseri'ye geldik" diye konuştu.

Pabuçcuoğlu, Kayseri'den 75 kişinin kendilerine başvurduğunu kaydederek, yapılan görüşmeler sonrasında başvuru yapan firmalara her türlü teknik ve eğitsel yardımı yapacaklarını sözlerine ekledi.