Logo Yazılım, BSA'ya üye oldu

Şirket, korsan kopya kullanımı konusunda çalışmalarını sürdürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Korsan yazılımla mücadele eden yazılım şirketi Logo Yazılım, bu mücadelesini BSA Türkiye çatısı altında sürdürme kararı aldı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Logo Yazılım Üst Yöneticisi (CEO) Ali Güven, Türkiye'de sektörle ilgili her konuda olduğu gibi, korsan kopya kullanımı konusunda yürütülen çalışmalarda da sektöre yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Güven, aynı zamanda bu konuda uluslar arası bir birlik olan BSA bünyesinde yer alarak, yerel firmaların lisanssız ürün kullanımı ve korsan kopya ile mücadelesinde onları temsil ettiklerini, Türkiye şartlarına uygun mücadele edilmesi konusunda yön vermeyi hedeflediklerini vurguladı.

Logo Yazılım Genel Müdürü Birol Cabadak ise Logo'nun entelektüel sermayesini, çalışanlarının, iş ortaklarının ve tüm lisanlı kullanıcılarının haklarını her ortamda korumayı hedeflediklerini, bu amaçla çok uzun yıllardır kopya ürün kullanımının engellenmesi konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürüttüklerini bildirdi.

Amaçlarının örnek teşkil ederek bu konuda öncülük yapmak olduğunu kaydeden Cabadak, özellikle uygulama yazılımlarının lisanssız kullanımının firmalar açısından çok büyük riskler taşıdığını belirtti. Ayrıca kendi ürünleri üzerinde firmaların mali bilgilerinin de tutulduğunu kaydeden Cabadak, lisanssız ürün kullananların bu kritik bilgilerini de riske atmış olduklarını, lisanslı ürün kullanımının önemini vurguladı.

1990'lı yılların başından itibaren 'Lisansız Ürün Kullanımı' ve 'Yazılım Korsanlığı' konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Birol Cabadak, Temmuz 2008 itibariyle, bu konudaki çalışmalarını Türkiye BSA üyesi olarak yürütmeye devam edeceğini kaydetti.

LEGO Yazılım'ın BSA Türkiye'ye katılmasıyla ilgili olarak çok mutlu olduklarını belirten BSA Türkiye Genel Koordinatörü Elçim Barkay da BSA Türkiye'nin LOGO yazılımla daha da güçlendiğinin altını çizerek BSA Türkiye'nin özellikle KOBİ'lere yönelik çalışmalarında LOGO Yazılım ile ortak çalışmalar yapabileceklerini belirtti.