Logo yazılımı kullanan KOBİ'ler online Garanti'ye bağlanacak

GoGaranti ile Logo yazılımları içinde Garanti şubesi açılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Logo Yazılım, KOBİ'lerin e-dönüşümü sürecine katkı sağlamak için yeni bir hizmet sundu. Yeni ürün GoGaranti ile işletmeyi ve bankayı, herhangi bir kesinti olmadan, online olarak birbirine bağlanacak.

Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut, Garanti Bankası ve Logo işbirliğiyle geliştirilen GoGaranti ürünüyle, Logo yazılımları içinde Garanti Bankası şubeleri açılacağını söyledi.

Garanti Bankası ve Logo Yazılım tarafından, işletmelerin e-dönüşümü sürecine katkı sağlamak amacıyla geliştirilen GoGaranti'nin tanıtım toplantısında konuşan Tekbulut, bilişim sektörünün, artık internet teknolojilerinin sağladığı olanakları da değerlendirerek, kurumlararası süreçlere yönelmesi gerektiğine işaret etti.

KOBİ'lerin en çok devletle ve bankalarla olan ilişkilerine önem verdiklerini söyleyen Tekbulut, Garanti Bankası ile yaklaşık 1 sene önce bir araya gelerek, KOBİ'lerin e-dönüşümü sürecinde yapabileceklerine ilişkin uzun vadeli bir çalışma programı belirlediklerini anlattı.

Tekbulut, bu ürünle işletmeyi ve bankayı, herhangi bir kesinti olmadan, online olarak birbirine bağladıklarını belirterek, "GoGaranti ile Logo yazılımları içinde Garanti şubesi açılmış olacak" dedi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise sene sonuna kadar 5 bin kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Garanti Bankasının kendi tanımına göre 1 milyon 175 bin KOBİ müşterisinin, 265 bininin aktif internet kullanıcısı olduğunu dile getiren Özen, "'Bugün bir IBM nasıl yönetiliyorsa, bir KOBİ de öyle yönetilmeli' diyoruz. KOBİ'lerin teknoloji kullanması artık zorunluluk" dedi.

Eşzamanlı veri akışı sağlanacak

Verilen bilgiye göre, GoGaranti, Logo çözümleri Tiger2 ve GO programlarında işlem yaparken, eş zamanlı ve otomatik olarak bankacılık işlemlerinin de gerçekleştirilmesine olanak tanıyor.

Kullanıcılar, Tiger 2 ve GO ürünleri içerisinde görüntülenebilen GoGaranti penceresine hesaplarını tanımladıktan sonra, pencere üzerinde bulunan "hesaplar", "çek/senetler" ve "ödemeler" seçeneklerinde, muhasebe hesaplarını, ödemelerini, çek ve senetlerini anında izleyebiliyor, bu hesaplarda işlem yapabiliyor.

GoGaranti penceresiyle, Garanti Bankası'ndaki hesaplarıyla ilgili işlemlere ürün içerisinden, güvenli online erişim sağlanabilirken, Logo'dan Garanti'ye, Garanti'den Logo ürünlerine eşzamanlı veri akışı ile işlem otomasyonu gerçekleştiriliyor.