”Lojistik sektörü için en ideal kentlerden birisi Mersin”

Bakan Tüzmen, Lojistik bilincini yayabilmek için Mersin'de etkinlikler düzenleyeceklarini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MERSİN - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'de lojistik sektörü için en ideal kentlerden birisinin Mersin olduğunu söyledi. 

Bakan Tüzmen, yerel Mersin TV'de canlı yayın programına katılarak kent gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Tüzmen, buradaki konuşmasında, milletvekili seçildiği Mersin'de seçim çalışmalarını yürütürken verdiği sözlerin tamamının arkasında durduğunu belirterek, hepsini sırayla hayata geçirebilmek için çalıştığını söyledi. 

Mersin'deki her gelişmeyi yakından takip ettiğini ve yardımcı olabileceği tüm konulara "el uzattığını" anlatan Tüzmen, "Verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasındayız. Ama bunlar zamanla hayata geçecek gelişmeler" dedi. 

Havaalanı çalışmalarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Tüzmen, şöyle devam etti: 

"Mersin, tarihinde ilk defa bu kadar ciddi yatırımlar gördü. Lojistik sektörü kara, hava, deniz ve demir yollarının en iyi şekilde kullanılması anlamına gelir. Bu nedenle bugün ülkemizde lojistik sektörü için en ideal kentlerden birisi Mersin'dir. Lojistik bilincini yayabilmek için Mersin'de etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu önemli bir çalışma olacak. Mersin'de kara, demir ve deniz yolları bağlantısı mevcut. Tek eksiğimiz hava yolu. Bu konuda da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım buraya geldi ve gerekli açıklamayı yaptı. Zaten hava alanı sözü sadece benim değil Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da sözüydü." 

Havaalanıyla ilgili Adana ile Mersin arasında tartışmaların yaşandığını hatırlatan Tüzmen, "Biz sadece bir kenti değil tüm ülkeyi kalkındırmaya çalışıyoruz. Mersin'e yapılacak havaalanına Mersin veya Adana değil, Çukurova Havaalanı diyelim. Şu an Adana'da bulunan havaalanı yetersiz ve genişlemesi için yer yok. Mersin'e bir havaalanı, bölgeye ise uluslararası bir havaalanı gerekli. Bunu dikkate olarak Tarsus civarına uluslararası bir havaalanı yapılacak ve bununla da Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve tüm bölge kalkındırılacak" diye konuştu.