Makedonyalı firma fermuarlı poşet üreticileri arıyor

Makedonya’da hazır giyim üreticisi firma ürünlerinin paketlenmesinde kullanmak amacıyla fermuarlı plastik poşetler için tedarikçi arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Makedonya’da hazır giyim ürünleri üreticisi bir firma ürettikleri tişörtlerin paketlenmesinde kullanmak amacıyla fermuarlı plastik poşetlere ihtiyaçları olduğunu, bu konuda kendilerine düzenli mal temin edebilecek tedarikçiler aradıklarını belirtmiştir.

Bir süredir uygulanan ekonomik reform programı ve düşük enflasyon politikası sayesinde Makedonya makroekonomi verilerinde kaydedilen görece olumlu gelişmeler devam etmiştir. Hükümetin önceliği yabancı yatırımcıları ülkeye çekmek ve özel sektöre ağırlık vermektir.

İthal edilen ürünlerin çoğuna kalite kontrolü uygulanmaktadır. Kalite kontrolüne tabi tutulan ürünler arasında tarım ürünleri, taşıt araçları ve elektrikli aletler ya da standartlara uygun olmaması halinde tüketicilerin sağlığına zararlı olabilecek ürünler yer almaktadır. Ayrıca bazı ürünlere fito-patolojik ya da veteriner kontrolü yapılmaktadır.

İthalat izinlerini Ekonomi Bakanlığı vermektedir. Ürünlerin çoğu için izinler sadece formalitedir, fakat ilaç ve askeri ekipman konusunda izin almak daha zor olabilmektedir.

Makedonya Cumhuriyeti’ne ithal edilen ürünlerin çoğuna gümrük vergisi uygulanmaktadır. Gümrük vergi oranları 0 ile % 30 arasında değişmektedir. Bazı gıda ürünlerinde bu oran % 60’a ulaşmaktadır. Ortalama gümrük vergi oranı % 7’nin altındadır. Maksimum vergi oranı olan % 60 bazı meyve ve sebze, tahıl, alkollü ve alkolsüz içecekler ve tütüne uygulanmaktadır.

Türkiye ile Makedonya arasında 1999 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması uyarınca 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren Türkiye menşeli sanayi ürünlerine uygulanan gümrük vergisi oranları sıfırlanmıştır. Tarım ve işlenmiş gıda ürünlerindeki karşılıklı ticaretimiz ise tarife tavizlerine ve kotalara tabi durumdadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Hope this email finds you well,
We are a textile manufacturer that is located in Tetovo, Macedonia.
Lately we are producing some t-shirts that need to be exported abroad
so in this case we need some poly bags with zip enclosure to pack them up and prepare for delivery.
1. Poly bags with zip enclosure (PVC material)
2. Quantity unlimited
Please inform me with every kind of material you use to produce these poly bags.

http://turkishexporter.net/en/Leads/342970_poly-bags-with-zip-enclosure-on-demand-from-macedonia

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.
Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...

Bu konularda ilginizi çekebilir