MAKTEK Avrasya Fuarı 11-16 Ekim'de

Fuarın 1,5 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünya makine devlerinin katılacağı ve yeni sanayi devriminin öncü olma iddiasını taşıyan makinelerinin sergileneceği MAKTEK Avrasya 2016 Fuarı, 11-16 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

MAKTEK Avrasya'dan yapılan açıklamaya göre, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ile Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğiyle düzenlenen ve sektörün Avrasya'daki en büyük buluşması olan organizasyonda, son yılların önemli konuları arasında yer alan Endüstri 4.0'ın öncü makineleri dünya makine devleri tarafından tanıtılacak. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığının desteklediği organizasyonda, sanayiyi bekleyen büyük dönüşüm "Endüstri 4.0 ve Geleceğin Akıllı Üretim Mühendisliği" temasıyla 14 salon ve 120 bin metrekare alanda makine, robot ve insan etkisiyle anlatılacak. Fuarın bu yıl 1,5 milyar dolarlık iş hacmi yaratması bekleniyor.

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında makine ve takım tezgahları sektörünün stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. 

Ersözlü, bu yıl 75 ülkeden 70 bini aşkın sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturacak MAKTEK Avrasya 2016'da Türkiye ile Almanya, İspanya, Çin, Tayvan, Hindistan, Güney Kore, Japonya, İtalya ve İngiltere gibi sektörde söz sahibi 30'u aşkın ülkeden katılımcının yenilikçi ürünlerini sergileyeceğini bildirdi.

İki yılda bir düzenlenen Avrasya bölgesinin bu en büyük organizasyonuna bir önceki dönemde bin 378 firma ve firma temsilcisinin katıldığını belirten Ersözlü, bu yıl bin 500'e yakın markanın ürünlerinin ilk kez tanıtılacağını, fuarda ön plana çıkacak en önemli gündem maddesinin ise Endüstri 4.0 olacağını kaydetti.