Maliye bakan yardımcısı: Dolar 10 lira olacak diyen tellallar nerede?

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati, enflasyondaki yükseliş sonrası şirketlerle yaptıkları görüşmeler neticesinde bugün düşüş yaşandığını söyledi ve ekledi: "Dolar 10 lira olacak, bankalar batacak diyenler nerede? Nerede tellallar?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eskişehir'de katıldığı bir etkinlikte konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Dolar 10 lira olacak, bankalar batacak diyen tellallar nerede" diye sordu?

"2008-2009 dünya krizinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'Teğet geçecek' demişti. Ben daha önce de ifade ettim. Türkiye gelen krizleri atlatmayı beceren, her türlü operasyonlara karşı durmayı bilen bir ülkedir. Dünyadaki hiçbir ülkede görülemeyecek bir devlet-millet kaynaşması var. Dolar 10 lira olacak, bankalar batacak diyenler nerede? Ekonomik kriz geldi diyenler nerede? O günlerde trol hesaplardan binlerce sosyal medya paylaşımcıları nerede? Yoklar. Duramazlar" şeklinde konuşan Nebati, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü burada güçlü bir devlet, güçlü bir millet var. Her türlü operasyonda birlikte hareket edebilen bir devlet ve millet var. Eylül ayında enflasyondaki yüksek rakamdan sonra iş dünyamızın birçok sektördeki birçok firmasının temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerle enflasyonu bugün geçen aya göre düşme noktasına getirdik. Nerede tellallar? Bizimle uğraşmayın"