Maliye Bakanlığı'ndan 'dolandırıcılık' uyarısı

Bazı vatandaşların aranılarak adlarının MASAK incelemesinde geçtiğinin söylediğini belirten Maliye Bakanlığı bu duruma itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Maliye Bakanlığı, bazı vatandaşların aranılarak adlarının MASAK incelemesinde geçtiği iddiasıyla dolandırıldığı bilgisinin geldiğini belirterek, "Dolandırıcılık amacıyla yapıldığı anlaşılan bu tür girişimlere, vatandaşlarımızın hiçbir şekilde itibar etmemeleri gerekir." açıklamasında bulundu.

Maliye'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Son zamanlarda Bakanlığımız Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) bilgisine dahil olan bazı hususlarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması zarureti ortaya çıkmıştır:

Bazı şahısların vatandaşlarımızı telefonla arayarak, adlarının MASAK incelemesinde geçtiğinden bahisle, MASAK’taki işlerini halledebilecekleri yönünde vaatlerde bulunmak suretiyle para veya sair menfaatler talep ettikleri, bazı şahısların da kendilerini MASAK Denetim Elemanı olarak tanıtarak vatandaşlarımızdan benzer taleplerde bulundukları duyumları alınmıştır.

Dolandırıcılık amacıyla yapıldığı anlaşılan bu tür girişimlere, vatandaşlarımızın hiçbir şekilde itibar etmemeleri gerekir. Diğer taraftan, bu şekilde talepte bulunulduğu durumlarda Bakanlığımıza bilgi verilmesi halinde yetkili makamlar nezdinde gerekli işlemler Bakanlığımız tarafından yapılacaktır.

Ayrıca, vatandaşlarımız bu tür durumlar ile karşılaşmaları halinde, yetkili emniyet makamlarına veya Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunabilir."