MEB, TT ve TTNet'ten öğrencilere dizüstü bilgisayar ödülü

'Bilgisayar Destekli Etkinlik Yarışması'nı kazanan öğrencilere dizüstü bilgisayar verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk Telekom (TT) ve TTNet arasında imzalanan protokol gereği, internet üzerinden yapılan 'Bilgisayar Destekli Etkinlik Yarışması'nı kazanan öğrenciler, dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi. 

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki törende, yarışmanın, 10 Mayıs-20 Haziran tarihlerinde ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri arasında yapıldığını söyledi. Yarışmanın amacının, öğrencilere hem eğitici hem eğlendirici içerik sunmak, eğitim ile ilgili konularda bilişim teknolojisini kullanma alışkanlığı kazandırmak, internetin eğitim için bir kaynak olduğu hususunda duyarlılık sağlamak olduğunu ifade eden Özer, bu yarışmanın ayrıca TTNet'in eğitime sunduğu katkıyı artırdığını, bilgiye en kısa yoldan ulaşımı sağladığını dile getirdi. Özer, yarışmada 7 öğrencinin dizüstü bilgisayar, 151 öğrencinin ise bir yıl ücretsiz ADSL bağlantısı ile ödüllendirildiğini, ayrıca ilk 120 öğrencinin okuluna akıllı tahta, bilgisayar ve yazıcı verileceğini bildirdi. 

"Bilgisayar, çağın hem vebası hem ilacı"

Ata Özer, bilgisayar ve internetin, insanın ufkunu açan, dünyayla buluşturan, aynı zamanda hem faydalı bilgileri hem de zararlı faaliyetleri beraberinde getirdiğini ifade etti. "Bilgisayar ve internet, çağın hem vebası hem ilacı" diyen Özer, şöyle devam etti: 

"Anneler ve babalar çocuklarının kullanacağı bilgisayarı ve interneti, zaman dilimi içine bölmezlerse öyle bir alışkanlık yapar ki bir kanser mikrobunun vücuda bulaşması gibi, insanı bütün kötülüklerin içine götürür. 24 saatin 12 saati internete gözlerinizi dikerseniz bir gün gelir beyniniz tıkanır, size fayda değil, zarar getirir. Bilgisayarla mümkün olduğunca faydalı bilgilere ulaşın. Yarını garanti edecek bilgilerle donanmanızı sağlayın." 

Özer, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.