Medyasoft, Autodesk'in Türkiye distribütörü oldu

Medyasoft, 2009 yılında eğitim alanında yüzde 63, yazılım sektöründe ise yüzde 49 büyüme hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Yıldız Holding Bilişim Grubu şirketlerinden Medyasoft, Autodesk ile işbirliğine giderek, Autodesk'in Türkiye distribütörü oldu.

The Ritz Carlton otelinde düzenlenen basın toplantısında, yazılım ve eğitim markalarını bir araya getiren Medyasoft'un, mimari, inşaat, imalat, endüstriyel tasarım, medya ve eğlence pazarlarına yönelik 2 ve 3 boyutlu yazılımlar konusunda faaliyet gösteren Autodesk ile işbirliği gerçekleştirerek Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği duyuruldu.

Bilgisayar eğitim merkezi New Horizons'ın ve e-öğrenme platformu Blackboard'un Türkiye temsilcisi, yazılım programı Adobe'nin Türkiye distribütörü olan Medyasoft'un, 2009 yılında eğitim alanında yüzde 63, yazılım sektöründe ise yüzde 49 büyüme hedeflediği bildirildi.

Toplantıda konuşan Medyasoft Genel Müdürü Doğu Pabuçcuoğlu, dağıtım kanalı yapısını büyük bir hızla genişletmeyi sürdüreceklerini vurgulayarak, kriz ortamına rağmen yalnızca büyük şehirlerde değil Anadolu'da da yaygınlaşmak istediklerini dile getirdi.

Diğer firmaların çalışmak için İstanbul'u hedeflediklerini kaydeden Pabuçcuoğlu, "Şu anda elimizde bulunan yeni distribütörlükler ile Anadolu'da yeni fırsatlar arıyoruz" dedi.

Pabuçcuoğlu, 2008 yılında yüzde 100 büyüdüklerini ifade ederek, 2009 yılında da aynı oranda büyüme ve 60 milyon dolar ciro hedeflediklerini belirtti.

Medyasoft'un 10. yıl dönümünü kutladığını bildiren Pabuçcuoğlu, iş modellerinin genelde eğitim, hizmetler ve yazılım çözümleri üzerinde yoğunlaştığını ve e-öğrenme konusunda yaygın bir platform amaçladıklarını dile getirdi.

Pabuçcuoğlu, çok az çalışan ile büyük işler yaptıklarına dikkati çekerek, "40 çalışanımız var. Hedefimiz kadro sayısını şişirmek değil verimliliği artırmak" diye konuştu.